OVERLEGEN: - Emil Jönsson er verdens beste sprinter for øyeblikket, konkluderer NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OVERLEGEN: - Emil Jönsson er verdens beste sprinter for øyeblikket, konkluderer NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Jönsson fikk sin hevn over Norge

Knuste Northug i kvarten - vant finalen foran to nordmenn.

(Dagbladet): Emil Jönsson vant sprinten som han ville i Lahti i dag. Han avgjorde dermed sprintcupen til sin fordel.

Dette ble en real maktdemonstrasjon fra svensken, som var i ordkrig med Petter Northug både før og under VM på ski i Val di Fiemme.

Northug kom gladest hjem fra VM, med to gull og ett sølv. Jönsson fikk med seg sølv fra lagsprinten.

Men i dag vant svensken først kvartfinalen i heat med Petter Northug. Northug mislyktes totalt, og endte sist.

I finalen fikk han tøffere kamp fra røde skidresser, spesielt i form av Ola Vigen Hattestad. Men Jönsson gnistret til i siste sving, fikk en solid avstand og vant dermed overlegent.

- Ingen god start
For Norge er det like fullt gledelig at Hattestad ble nummer to etter en trøblete periode. Finn Hågen Krogh ble nummer tre.

- Som dere så var det veldig tett da vi kom ned til stadion. Det var høy fart, og alle var pakket sammen. Da må du fokusere på hvor de andre er, slik at du unngår uhell, sa seiersglade Jönsson i det internasjonale intervjuet vist på NRK.

- Jeg hadde ingen god start, og lå bak nordmennene. Mot slutten visste jeg at Hattestad var sterk, og det ble en tøff kamp, konstaterte svensken.

- Oppløftende av Ola
Dommen fra NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn:

- Vi må bare finne oss i at Emil Jönsson er verdens beste sprinter i øyeblikket. Men det er oppløftende av Ola Vigen Hattestad.