Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson forandret kroppen før Sotsji-OL

Belønnet med flakse-bronser.

NY BRONSE: Emil Jönsson sier det føltes rart å vinne enda en bronse takket være andres fall. Her sammen med makker Teodor Peterson på lagsprinten. Foto: Maja Suslin / TT / NTB SCANPIX
NY BRONSE: Emil Jönsson sier det føltes rart å vinne enda en bronse takket være andres fall. Her sammen med makker Teodor Peterson på lagsprinten. Foto: Maja Suslin / TT / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sverige-sprinteren Emil Jönsson kapret to bronser i Sotsji-OL.

Når han reiser hjem er det med blandede følelser.

Han forberedte seg grundig og lenge til mesterskapet, han skulle ta gull. Og allerede i fjor sommer bestemte han seg for at kroppen måtte endres på grunn av de tøffe løypene i Sotsji-fjellene.

Par kilo - Jeg fikk lov å minske muskelmassen i lårene med et par kilo. Det er mer ekstremt enn jeg har gjort tidligere, sier Jönsson til Expressen.

Nå skal de svære sprintlårene gjenoppbygges, sammen med armer og brystkasse. Han tror staking blir avgjørende i Falun-VM neste vinter.

HELT UTKJØRT: Emil Jönsson hadde egentlig gitt opp, men fikk blod på tann da tre utøvere falt i finalen. Det holdt til bronse for svensken, som lå rett ut i målområdet etterpå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HELT UTKJØRT: Emil Jönsson hadde egentlig gitt opp, men fikk blod på tann da tre utøvere falt i finalen. Det holdt til bronse for svensken, som lå rett ut i målområdet etterpå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kommer helt sikker til å bygge mer overkropp, på helsestudio. Jeg skal forandre kroppen igjen, sier svensken til avisa.

Og hvis noen er i tvil, sprinteren som tidlig ble utropt til OL-favoritt er misfornøyd med to bronser på to distanser.

Kjøper lodd Han tok tredjeplassen på skøytesprinten da tre løpere falt i finalen, og bronsen på lagsprinten kom da Tyskland ble liggende i snøen.

Jönsson innrømmer glatt at han har hatt griseflaks, to ganger.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal forholde meg til disse medaljene. Helt ærlig føler det dårlig. Det er jo bare helt sykt, sier Jönsson.

LEGGE OPP? Expressens forslag om karriereslutt ble avvist av Petter Northug.
LEGGE OPP? Expressens forslag om karriereslutt ble avvist av Petter Northug. Vis mer

- Dette er et merkelig OL, skriver han på Twitter.

- Takk til alle som gleder seg og takk til alle som hjelper. Nå skal jeg ut og kjøpe lodd, garantert gevinst.

Han har slitt med sykdom og skader i OL-oppkjøringen, og finner kanskje en trøst i at norske Petter Northug havnet bak ham på begge sprintløpene.

Takk for alt! Northug varslet at han ville legge opp dersom han havnet bak Jönsson på Sotsji-sprinten. Derfor stilte ei svensk avis med en «Takk for alt»-forside etter den første sprintøvelsen.

Northug falt i finalen, men kontret Jönssons bronse slik i sprinttempo:

- Jeg sa vel at jeg skulle legge opp om Emil vant finalen her, så jeg får takke Ola (Hattestad), sa Northug.

Norge ble nummer fire på lagsprinten, og Northug står uten edelt metall i OL så langt. Han sier til Dagbladet i dag at OL er en fiasko uten medalje på femmila søndag.

Hele Norges coronakart