Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Jönsson legger opp

Jönsson forklarer den merkelige gesten. Derfor slapp han franskmannen foran seg

Ville havne sist i sitt siste løp.

LEGGER OPP: Svenske Emil Jönsson. Her får han seg en champagne-dusj etter å ha passert målstreken for siste gang. Foto: Bildbyrån
LEGGER OPP: Svenske Emil Jönsson. Her får han seg en champagne-dusj etter å ha passert målstreken for siste gang. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Langrennsparet Emil Jönsson og Anna Haag gikk sine siste konkurranser med det svenske flagget på brystet denne helga.

Haag ble nummer 48 i kvinnenes minitour, og Jönsson ble nummer 68 i herrenes konkurranse i Falun. Da han skulle gå sitt siste oppløp i en internasjonal konkurranse, stoppet 32-åringen helt opp og lot franske Robin Duvillard passere seg.

Jönsson forklarer nå hvorfor. Han ville egentlig havne helt sist, sier han til Expressen.

- Det gikk ikke spesielt fort. Det er nok første gang i mitt liv jeg har gått med den innstillingen at jeg ikke skulle gjøre mitt beste. Jeg stoppet for å slippe fram han som gikk bak meg. Jeg tenkte at jeg like gjerne kunne ende sist i mitt siste løp, sier Jönsson.

Northug-rivaleriet

Men det var enda flere utøvere ute i løypa, og svensken måtte dermed se ytterligere ti løpere passere målstreken etter seg.

Jönsson har gjennom karrieren hatt et slags rivaleri med Petter Northug, som er ett år yngre enn svensken. Som vi vet har Northug hatt en stor karriere, til tross for at han måtte se OL og fjorårets VM hjemmefra. Jönsson innrømmet da at han savnet Northug i mesterskapet. Bare før sesongstart hadde Northug døpt rivalen for Emil Treigson.

Northug hevdet da at han kunne nevne 70-80 langrennssprintere som er bedre enn Emil Jönsson, selv om svensken er en av tidenes beste. Men 32-åringen hevder på sin side at det bare er kjærlighet mellom de to.

Nå er det følelsesladet å legge opp.

- Alle følelsene kjemper mot hverandre. Det er mer følsomt enn jeg hadde forestilt meg. Det er vemodig, å ta farvel med alle som man har vært så nær i så mange år. Det var tårer gjennom hele dagen, sier Jönsson til Expressen.

BRIDE TO BE: Jönsson samboer, Anna Haag. Foto: Bildbyrån
BRIDE TO BE: Jönsson samboer, Anna Haag. Foto: Bildbyrån Vis mer

Skal gifte seg

Samboeren Anna Haag ble også hyllet i Falun.

- Under OL våknet jeg opp en dag og følte «nei, dette her er jeg ferdig med», sa hun til Aftonbladet.

Hun gikk altså inn til 48. plass i minitouren, og gikk den avsluttende jaktstarten med teksten «bride to be» på rumpa. Det ante hun ingenting om. Det var lagvenninna Hanna Falk som tok på seg skylda for det.

Om en måneds tid skal nemlig hun og Jönsson gifte seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!