AVKLARING RETT RUNDT HJØRNET: Jan Jönsson har fortsatt til gode å komme med en endelig avklaring på om han blir Nils Arne Eggens etterfølger som Rosenborg-trener, men fastholder at han kommer til å gi et svar innen juli er omme.Foto: SCANPIX
AVKLARING RETT RUNDT HJØRNET: Jan Jönsson har fortsatt til gode å komme med en endelig avklaring på om han blir Nils Arne Eggens etterfølger som Rosenborg-trener, men fastholder at han kommer til å gi et svar innen juli er omme.Foto: SCANPIXVis mer

Jönsson gir RBK-svaret denne uka

- Skal bli godt å få det ut verden.

|||FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Rosenborg 1-2.

Jan Jönsson (50) var en slagen mann etter å ha tapt for Rosenborg i går. I løpet av denne uka kommer svaret på om han blir trøndernes neste trener.

- Jeg forstår supporternes frustrasjon i forkant av denne kampen. De ønsker en avklaring, og det har jeg forståelse for, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet etter gårsdagens 1-2-tap for RBK i Telenor Arena.

Stabæk Support krevde et svar på Jönssons trenerframtid før kampen mot trønderne, noe de aldri fikk.

- Vi har ikke fått den avklaringen vi ba om, og er selvfølgelig skuffet over det. Men nå tyder I hvert fall alt på at den kommer iløpet av uka, sier Gjermund Skaar, nestleder i Stabæk Support.

I løpet av juli Jönsson ønsker ikke å gi noen bestemt dato for når offentliggjøringen om hans trenerframtid kommer, men  tår på det han har sagt tidligere, at den vil komme i løpet av juli.

- Jeg trodde ikke det skulle bli så mye oppstyr rundt dette. Det skal bli godt å få det ut verden, men jeg har ikke bare meg selv å ta hensyn til med tanke på når dette skal offentliggjøres, sier Jönsson, som takker Stabæk-supporterne for den støtten de ga laget både på trening før gårsdagens kamp — og under selve kampen.

- De stiller opp i tykt og tynt og fortjener honnør. Snart skal de få svaret både de og dere venter på, sa Jönsson.

Tre nye skader Mot Rosenborg i går måtte Espen Hoff og Mikkel Diskerud ut med skader før pause.

Det gjorde kampen annerledes enn Jönsson hadde håpet på. Også Henning Hauger «meldte seg» på Stabæks — fra før — lange skadeliste i kampen mot Rosenborg.

— Det er fortsatt mange serierunder igjen, og jeg håper vi skal berge en hederlig plassering. Men skadelisten har dessverre vært litt for lang litt for lenge, sier Jönsson.

- Vi vinner fortjent Nils Arne Eggen mener RBK vant fortjent i Telenor Arena, selv om seiersmålet lot vente på seg til kampens aller siste spilleminutt.

- Jeg synes vi vinner fortjent, men vi sløser fortsatt altfor mye med sjansene. Nå er det viktigste at vi kommer hjem. Vi skal nemlig rekke et fly til Trondheim, for så å pakke for å reise til Stockholm tirsdag morgen, forklarer Eggen.

Det er det første oppgjøret mot AIK i tredje. Kvalifiseringsrunde til Champions League han har i tankene, en kamp Stabæk-trener — og trolig kommende Rosenborg- trener — Jan Jönsson har stor tro på at trønderne kan vinne.

- Jeg tror Rosenborg er bedre enn AIK. Og for norsk fotball, håper jeg at både Rosenborg og Molde avanserer i europacupene, sier han.