VIL TILBAKE I FORM: Emil Jönsson vil vinne sprintkonkurranser, som her fra verdenscupen i Drammen for mange år siden. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
VIL TILBAKE I FORM: Emil Jönsson vil vinne sprintkonkurranser, som her fra verdenscupen i Drammen for mange år siden. Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

Jönsson har startet med yoga, tør ikke prate om det: - Han ville satt snusen i halsen

Sprinteren tar i bruk ny treningsmetode denne sesongen.

(Dagbladet): Emil Jönsson (29) har ikke levert som best på en stund, samtidig som han har slitt med skadeproblemer de to siste sesongene. Sprintkongen forsøker derfor en litt annerledes oppladning til den kommende skisesongen.

Sprinteren er nemlig lei av å være redd for å dra på seg nye skader, slik som muskelskadene han har slitt med.

- Jeg satte meg ned med min trener Bengt Stattin etter forrige sesong, og han sa: «Enten gjør vi noe med det, eller så legger vi opp». Vi kunne ikke fortsette i samme gamle sporet, sier Jönsson til svenske Expressen.

Nå tar svensken derfor i bruk en helt ny metode for å ta opp kampen med sprintere som Petter Northug - yoga.

- Vi skiløpere har det mantraet at du skal trene, trene, trene, svette og ta i. Alt er veldig gammeldags, det er bare pulsslagene som teller. Nå gjør jeg yoga-øvelser! Jeg skal bli raskest i verden på ski og så gjør jeg yoga-øvelser. «Cryin Baby», «Musling» og hva det nå heter. Men det er dette jeg behøver nå. Det er nesten viktigere enn den vanlige treningen, for meg, sier Jönsson.

Men 29-åringen tør ikke snakke om yoga med gamle skihelter som Thomas Wassberg. Han tror ikke den eldre garde ville forstått opplegget.

- Man våger ikke snakke med gamle skiløperne om dette. Thomas Wassberg ville satt snusen i halsen, sier Jönsson.

Den mentale belastningen har gjort at svensken nå har bestemt seg for å prøve ut nye ting i forbindelse med treningen. Han har tidligere holdt igjen under konkurranser av frykt for å ødelegge muskler i kroppen.