Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson i samtaler med Semb

Stabæk har gitt treneren lov til å snakke om landslagsjobben.

NORGES NYE SJEF? Ingen tviler på Stabæks trener Jan Jönssons kvalitet som trener. Nå kan han skifte beite. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
NORGES NYE SJEF? Ingen tviler på Stabæks trener Jan Jönssons kvalitet som trener. Nå kan han skifte beite. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

||| (Dagbladet.no): TV2 melder i kveld at Stabæk har gitt NFFs toppfotballsjef Nils Johan Semb lov til å snakke med Jan Jönsson om den ledige jobben som landslagstrener for Norge.

- Det stemmer det. Vi tvinger ingen til å være i Stabæk og gir ikke tale- eller møteforbud, sier Ingebrigt Steen Jensen, formann i Stabæk fotball til Dagbladet.no. 

Vil beholde ham
Han sier klubben håper svensken vil fortsette å være trener.

- Vi ønsker å gjøre framtida i Stabæk så fristende at Janne blir her. Det må være et ønske fra begge parter. Stabæk har blitt mye bedre under Jannes ledelse, og Janne har blitt bedre i Stabæk. Det har vært positivt for begge parter, sier Steen Jensen.

Det vil koste rundt to millioner kroner å løse svensken fra kontrakten med bæringene, men Stabæk vil ikke legge hindringer i veien dersom Jönsson får tilbud om landslagsjobben. Etter det TV 2 Sporten har grunn til å tro er Erik Hamrén og Egil Olsen de to andre heteste navnene på Sembs liste.

Jönsson har selv ikke hørt fra Semb ennå, men er smigret over interessen. 

- Det er hyggelig det. Jeg har ikke snakket med Semb ennå, men gjør selvsagt det hvis han vil, sier han til TV2.

Han vil ikke kommentere om han vil si ja til å bli norsk landslagssjef.

- Jeg har vel tidligere sagt at det er en ganske spennende og interessant mulighet, sier Jönsson.

Ikke bare Drillo
Sist torsdag ble det klart at Semb ble ny toppfotballsjef etter mange måneder i tenkeboksen. Den viktigste jobben er å ansette ny landslagstrener og Drillo har bedt om en rask avklaring.

Mange har spekulert i at Drillo vil få fornyet tillit som sjef av sin tidligere assistenttrener. Semb og Drillo er i tillegg til å være ganske så samstemt i fotballfilosofi, også gode venner.

Semb er også god venn av Sveriges nåværende trener Lars Lagerbäck, som står uten jobb med mindre Portugal kollapser i kveld og Sverige redder seg til en playoff-plass. Sveriges fotballpresident mener Semb bør kaste seg på telefonen til sin svenske venn.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling