BLITT PÅVIRKET:  Emil Jönsson har blitt vant til stikk fra Petter Northug opp gjennom årene. Nå innrømmer svensken at han har latt seg påvirke. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLITT PÅVIRKET: Emil Jönsson har blitt vant til stikk fra Petter Northug opp gjennom årene. Nå innrømmer svensken at han har latt seg påvirke. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Jönsson innrømmer at han har latt seg påvirke av Northug-hets

Nå har han ansatt mental trener.

(Dagbladet): Emil Jönsson vil satse fram mot OL i Pyeongchang i 2018, i likhet med samboeren Anna Haag.

Egentlig hadde samboerparet tenkt å avslutte sine karrierer etter VM i Falun neste år, men har nå ombestemt seg.

Jönsson innrømmer at han har blitt påvirket av all hetsen og småkranglingen med Petter Northug opp gjennom årene.

- Har du blitt mer påvirket av hetsen enn du har trodd?, spurte Expressen da skiløperen avholdt pressekonferanse i Stockholm i dag.

- Ja, det må jeg si. I enkelte konkurranser har det gått bra, og man er sterk og føler at ting flyter bra. Men hvis det er små ting som skjer, og det ikke har gått bra, så påvirkes man hardere av det, innrømmet Jönsson.

Skulle legge opp Sist gang de to var i verbal ordkrig var under OL i Sotsji. Petter Northug gikk da ut og sa at han kom til å legge opp som skiløper hvis Emil Jönsson slo han i OL-sprinten.

Det endte med seier til Ola Vigen Hattestad. Emil Jönsson tok tredjeplassen, mens Petter Northug ble nummer ti.

I ettertid hevdet nordmannen at han bare skulle legge opp hvis svensken vant. Jönsson ville uansett ha overtalt 28-åringen til å bli værende i ski-sirkuset.

- Skjer det, skal jeg overtale Petter til å fortsette. Det hadde vært artig om han var med litt til, sa Jönsson i Sotsji.

Ansatt mental trener Emil Jönsson kunne i dag fortelle at han har ansatt en mental trener for å styrke ham fram mot 2018.

- Jeg har bygget opp ekstreme høye krav til meg selv. På mange pressekonferanser har jeg kanskje virket avslappet og gitt inntrykk av å være rolig. Men jeg har ikke alltid vært så avslappet under konkurranser, fortalte Jönsson da han møtte pressen.

Med seg på laget fram mot mesterskapet i Sør-Korea får han Stig Wiklund - mannen som har hjulpet Johan Olsson i ti år.

Jönsson forteller at han har vært svak mentalt.

- Mange konkurrenter vet om det. Petter Northug har vel kalt det for mesterskaps-spøkelset, fortalte den svenske skiløperen.

- Hvor tøft har det vært å erkjenne det?

- Det har faktisk vært veldig tøft. Jeg har hele tiden prestert og hatt framgang, men har noen ting som kan forbedres. Jeg kjenner at jeg trenger å ta et steg til, og at det har ligget der hele tiden. Men nå kjenner jeg at jeg trenger å ta tak i det på ordentlig, sier Emil Jönsson.