Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson lå 12 timer i lastebil

Gjemte seg i en seng i tollen.

VANT I DÜSSELDORF: Sprintrennet lørdag i Tyskland ble lett match for Emil Jönsson, det var verre å ta flyet videre med landslaget. Foto: EPA/Fredrik Von Erichsen
VANT I DÜSSELDORF: Sprintrennet lørdag i Tyskland ble lett match for Emil Jönsson, det var verre å ta flyet videre med landslaget. Foto: EPA/Fredrik Von Erichsen Vis mer

(Dagbladet): Lørdag vant Sveriges Emil Jönsson sprinten i Düsseldorf.

I går skulle han etter planen fly til Davos, foran neste helgs v-cup i Sveits.

Problemet var bare at svenskens pass lå hjemme i Sverige, skriver Aftonbladet.

Derfor dro han ikke til flyplassen med resten av laget, de fleste flyselskap krever den lille røde boka ved innsjekking. Han valgte landeveien.

- Jeg måtte i stedet kjøre lastebil i 12 timer, og gjemme meg bak en seng bak en gardin da vi ble sjekket i tollen, sier Jönsson til den svenske avisa.

25-åringen fra Årsunda har fått høre fra de norske skigutta at han ikke er sterk nok mentalt. Men svenskens ureglementerte, nervøse ferd fungerte, og i går kveld trillet han og lastebilen inn i Davos.

- Nå er jeg framme, og nå har jeg fått passet mitt tilbake etter at (Anders) Södergren tok det med fra Östersund. Men morsomt var det. Nå lader jeg videre opp til konkurransene i helgen, sier Jönsson til avisa.

Hvordan Jönsson kom seg til Düsseldorf uten pass forteller avisa ingenting om. Både Sverige, Sveits og Tyskland omfattes av Schengen-avtalen, uten ordinær passkontroll mellom landene.

TAPTE LAGSPRINTEN: Norske Anders Gløersen spurtet forbi Jönsson søndag. Foto: AP/Frank Augstein
TAPTE LAGSPRINTEN: Norske Anders Gløersen spurtet forbi Jönsson søndag. Foto: AP/Frank Augstein Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling