STAKET SEG TIL ANDREPLASS: Petter Northug slo Emil Jönsson (t.h) onsdag, men russiske Nikita Krijukov tok seieren i Stockholm. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
STAKET SEG TIL ANDREPLASS: Petter Northug slo Emil Jönsson (t.h) onsdag, men russiske Nikita Krijukov tok seieren i Stockholm. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIXVis mer

Jönsson mener Northug er kjøpt og betalt

Svenskekrangelen blusser opp.

||| • Falun-prolog i studio: 2,5 km kvinner kl. 11.30, 3,3 km menn kl. 13.15

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble det klart at Petter Northug får millionlønn for å fortsette på Norges Skiforbunds langrennslandslag.

I Sverige mottar toppsprinteren Emil Jönsson omlag 50 000 svenske kroner for sitt bidrag på landslaget. Alle på laget får akkurat samme sum, skriver Expressen.

24-åringen har sin teori på hvorfor Norge betaler så mye mer.

- Penger er ikke alt
- Det er en forferdelig forskjell, men penger er ikke alt. Vi svenske landslagsløperne har det morsomt sammen. Vi behøver ikke å kjøpes med penger for å bli, sier Jönsson til avisa.

- Har de det ikke like morsomt i Norge?

- Det er for å beholde sine løpere at de betaler så mye.

Jönsson ble slått av Northug - som gikk uten smørning - i Stockholms-sprinten onsdag ettermiddag. Det var nederlag v-cuplederen i sprint satte veldig lite pris på.

- Det er så jævla surt at jeg aldri vinner her. Dessuten finnes det ikke noe verre enn å få juling av Petter, sa Jönsson om sprinten onsdag.

Jönsson har neppe glemt beskjeden fra Norge før OL-sprinten: «Han hadde ikke hadde nerver» til å ta gull. Dessuten sa Northug under OL at svensken var én favoritt han hadde kontroll på.

Northug tok bronse på den klassiske sprinten, Jönsson ble slått ut i semifinalen.

- Nå kann han berre lægg opp, smalt det fra Northug etter svenskefiaskoen.

Prolog i Falun i dag
Northug har allerede vunnet foran verdenscupen foran rennene i Falun i helgen, som starter med prolog i ettermiddag.

Den nye millionavtalen hans med skiforbundet setter en stopp for alle spekulasjoner om at 24-åringen er på vei til et norsk privatlag neste sesong.

SVENSK REVANSJ: Jönsson stakk av med seieren i Drammen-sprinten i forrige uke. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SVENSK REVANSJ: Jönsson stakk av med seieren i Drammen-sprinten i forrige uke. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Northug kan samtidig spe på forbundslønna med inntekter fra private sponsorer.

- Jeg vet at det sportslige opplegget på landslaget er det desidert beste, og fremover kan jeg konsentrere meg om å gå fortest mulig på ski, og være best mulig forberedt til VM på hjemmebane om drøyt 11 måneder, sa Petter tirsdag.

I går ble Northug presentert som ambassør for Faluns VM-søknad til 2015. Jönsson har en mening om det også.

- Klart det er bra, men det er kanskje litt merkelig, sier Jönsson til SVT.

NÅ KAN HAN LEGGE OPP: Det var Petetr Northugs beskjed til Jönsson etter at han og Ola Vigen Hattestad tok de to første semifinaleplassene under OL-sprinten i klassisk. Foto: AFP/ DON EMMERT
NÅ KAN HAN LEGGE OPP: Det var Petetr Northugs beskjed til Jönsson etter at han og Ola Vigen Hattestad tok de to første semifinaleplassene under OL-sprinten i klassisk. Foto: AFP/ DON EMMERT Vis mer