PROVOSERT: Jan Jönsson ble sendt opp på tribunen av dommer Kjetil Sælen etter å ha beveget seg utenfor det såkalte tekniske området. Stabæk-treneren var på vei over til trenerkollega Per-Mathias Høgmo for å konfrontere ham med oppførselen på sidelinja.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PROVOSERT: Jan Jönsson ble sendt opp på tribunen av dommer Kjetil Sælen etter å ha beveget seg utenfor det såkalte tekniske området. Stabæk-treneren var på vei over til trenerkollega Per-Mathias Høgmo for å konfrontere ham med oppførselen på sidelinja. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Jönsson minner NFF om hva Høgmo gjorde i fjor

- Ingen logikk i at jeg straffes.

||| (Dagbladet): Jan Jönsson og Per-Mathias Høgmo har fortsatt ikke snakket sammen etter trenerkrangelen som resulterte i at førstnevnte ble vist opp på tribunen.

Seniorrådgiver Thor Grønnerød i NFF bekreftet i dag overfor NTB at Stabæk-treneren kan bli straffet. Det vil i så fall komme som en gedigen overraskelse på Jönsson.

- Jeg ser ingen logikk i det. NFF må se helheten her. Jeg var rolig hele tiden, og ropte ingenting ut mot banen verken før eller siden. Jeg er klar over at jeg gjorde en feil, men feilen var bare at jeg gikk utenfor det tillatte området, sier Jönsson til Dagbladet.

Løp ut på banen
Overfor TV 2 trekker han fram en episode fra fjorårets serie der Høgmo var involvert - og i svenskens øyne var det overtrampet verre enn det han selv gjorde seg skyldig i på Telenor Arena.

- I kampen mellom Brann og Tromsø i fjor løp jo Per-Mathias Høgmo ut på gressmatten uten å bli straffet i etterkant. Slapp han straff, så bør jeg også gjøre det, sier Jönsson.

Den normalt så sindige 49-åringen lot seg provosere over trenerkollegaens fakter og gauling på sidelinja, og var ikke i det forsonende hjørnet da han i går ble spurt om han kom til å ringe Høgmo.

Han har heller ingen planer om å bruke tellerskritt på en samtale nordover i dag. 

- Er du fortsatt sint?


- Jeg vet ikke om jeg var så mye sintere i går enn det jeg pleier å være. Da jeg ble sendt opp på tribunen var jeg ikke sint, men rolig og forbauset. I dag har jeg først og fremst jobbet gjennom matchen på en konstruktiv måte. Så den greia med Høgmo får jeg bli ferdig med, sier Jönsson.

- De var usportslige
Per-Mathias Høgmo var lite lysten på å snakke om opptrinnet med Jönsson i går. I dag letter han imidlertid litt på sløret, og forklarer at han reagerte på at Jönsson og Stabæk-benken forsøkte å påvirke dommeren i to påfølgende situasjoner.

Men han avviser at han har noe personlig mot Jönsson, slik svensken uttalte i går.

- De opptrådte usportslig og jeg skal ivareta mitt lags interesser. Jeg har registrert at Jönsson har kommet med noen uttalelser om det som skjedde, men jeg har ikke noe uoppgjort med ham. Jeg har respekt for ham som menneske og trener, sier Høgmo til TV 2.

«Mr. Stabæk», Ingebrigt Steen Jensen tror ikke Jönsson hisset seg opp uten å ha en god grunn for det.

- Det betyr nok at han er blitt ganske ettertrykkelig provosert. For han reagerer ikke sånn uten at det har skjedd et eller annet. Men nå har han heller ikke gjort noe annet enn å gå ut av det tekniske området. Hvor voldsomt graverende det er kan man sikkert vurdere. Fjerdedommer og dommer er i sin fulle rett til å vise ham opp på tribunen, men jeg anser det som en liten sak, sier Steen Jensen til Dagbladet.

VANLIGVIS SINDIGE: Men i går viste både Jan Jönsson og Per-Mathias Høgmo at de har temperament så det holder. 
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
VANLIGVIS SINDIGE: Men i går viste både Jan Jönsson og Per-Mathias Høgmo at de har temperament så det holder. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer