- Jönsson og Hellner ble glade da de så at Golberg skulle gå lagsprinten

Svensk journalist kritisk til den norske lagledelsen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): VM-debutant Pål Golberg (22) stivnet totalt i den første motbakken på sisterunden under lagsprinten, og tok ut det aller siste han hadde igjen av krefter inne på stadion i Val di Fiemme, i håp om å gi Petter Northug en mulighet til å ta seg opp i teten.

- Først og fremst synes jeg det begynte greit de to første etappene. Første bakken på sisterunden så kjente jeg at et teppe som gikk ned. Derfra og inn var det bare en krig for å komme seg til mål. Hvorfor det ble slik er det vanskelig å gi noe fornuftig svar på, sa Golberg på en pressekonferanse etter løpet.

Kollapsen kom overraskende på nordmennene, for underveis ga ikke Golberg noen tegn på at han hadde en så dårlig dag. Men at Golberg ikke skulle kunne hamle opp med Marcus Hellner og co. kom ikke overraskende på svenskene.

- Jeg ble overrasket, og jeg vet at de svenske utøverne ble glade da de fikk se laguttaket, sier Expressen-journalist Tomas Petterson til Dagbladet.

- De ble det ja?

- Ja, det ble de. Det sa de også, sier Petterson.

KRITISK TIL DEN NORSKE LEDELSEN: Journalist Tomas Pettterson mener at Pål Golberg aldri skulle gått lagsprinten. Foto: NRK
KRITISK TIL DEN NORSKE LEDELSEN: Journalist Tomas Pettterson mener at Pål Golberg aldri skulle gått lagsprinten. Foto: NRK Vis mer

- De så kanskje en svakhet i Pål Golberg?

- Ja, det gjorde de, i og med at han skulle gå med Marcus Hellner. Ikke for å være stygg med Pål, men han er ikke den rette typen, og det presset han fikk på seg er vanskelig altså, sier Petterson.

Dårlig beslutning Petterson vet ikke om det var politiske årsaker som gjorde at Golberg ble valgt som Petter Northugs partner. Han mener uansett at det var en dårlig beslutning å la VM-debutanten gå lagsprinten.

- I begynnelsen tenkte jeg at jeg ikke forstod hvorfor han ble tatt ut, for Norge hadde bedre alternativer. Og jeg syns det var dårlig gjort å legge press på ham slik lagledelsen gjorde i går, det var en dårlig beslutning, sier Petterson.

- Hvem burde Norge tatt ut?

- Finn Hågen Krogh for eksempel. Martin Johnsrud Sundby hadde vært bedre, det finnes flere, sier Petterson.