Jönsson satt ut av virus

- Jer er helt utmattet.

BLIR IKKE FRISK: Emil Jönsson begynner å få dårlig tid til sesongstarten i OL-sesongen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLIR IKKE FRISK: Emil Jönsson begynner å få dårlig tid til sesongstarten i OL-sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Den svenske langrennsløperen Emil Jönsson har slitt med sykdom de siste ukene, men sier han ikke gjør noen endringer med tanke på sesongstarten.

Jönsson skriver på bloggen sin at formen har vært som et synkende skip den siste tiden.

En forkjølelse har ikke sluppet taket, og til den svenske avisen Expressen forteller Jönsson at han har vært gjennom en penicillinkur og også brukt andre medisiner. Likevel sliter han fortsatt med hodepine og tett nese.

- Det har vært tøft. Jeg er sløv og helt utmattet. Viruset har satt meg helt ut, sier han.

OL er naturlig nok hovedmålet for sprintspesialisten, og han tror ikke sykdommen kommer til å ødelegge for hva som skal skje i Sotsji i februar.

- Det er lenge til OL, og dette kommer ikke til å forstyrre forberedelsene. Det er det å komme i form til de første rennene i sesongen jeg stresser med.

Jönsson har blant annet gått glipp av en treningssamling med resten av lagkameratene, men sier han ikke endrer noen planer med tanke på sesongstarten.

- Nei, ingenting. Så lenge jeg får trent, endrer jeg ikke noe, sier han.

Og han håper og tror sykdommen er i ferd med å slippe taket.

- Jeg har blitt bedre og er i gang med trening. Ikke noe hardt, men jeg håper å begynne med det neste uke. Jeg ser lyset, og ting går i riktig retning, sier han.

(NTB)