Jönsson skal stoppe Northug

Petter Northug har vist flere svakhetstegn i vinter. Men ingen tør antyde at han har mistet grepet. Ikke engang svenskene.

OBERSTDORF, TYSKLAND 20110102.
Emil Jönsson vant sprinten under Tour de Ski i Oberstdorf søndag. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OBERSTDORF, TYSKLAND 20110102. Emil Jönsson vant sprinten under Tour de Ski i Oberstdorf søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg 2 x 10 kilometer skiathlom i vårt livestudio klokka 12.30.

OBERSTDORF (Dagbladet): Emil Jönsson vant sprinten i går, men var nesten forundret over at han ikke møtte Petter Northug i finalen.

Men svenskene vil smi mens jernet er varmt, og vil utnytte Northugs manglende spurtform for det det er verdt. I dagens 20 kilometer er det 90 spurtsekunder å hente. Northug er ivrig på å ta flest mulig av dem. Jönsson skal gjøre det han kan for å hindre ham.

- Så sant jeg klarer å være med i teten underveis vil jeg selvsagt utfordre og stjele flest mulig poeng for å hjelpe Marcus Hellner, sier Jönsson.

Ikke like dominerende Verken han eller Hellner lar seg lure av svakhetstegnene Northug har vist så langt i vinter.

- For all del, Petter er fortsatt veldig, veldig bra. Men jeg tror nok at mange andre løpere har nærmet seg spurtegenskapene hans. Jeg vet at mange har trent svært bevisst på akkurat det, sier Hellner.

Selv hevder Petter at formen er bra, at han treffer godt og kroppen kjennes fin. Likevel har han gjoprt noe så sjeldent som å tape to spurtoppgjør på kort tid. Først mot Maxim Vylegzjanin i La Clusaz rett før jul, så mot Devin Kershaw i Oberstdorf-sprinten i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer