Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson skal stoppe Northug

Petter Northug har vist flere svakhetstegn i vinter. Men ingen tør antyde at han har mistet grepet. Ikke engang svenskene.

OBERSTDORF, TYSKLAND 20110102.
Emil Jönsson vant sprinten under Tour de Ski i Oberstdorf søndag. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OBERSTDORF, TYSKLAND 20110102. Emil Jönsson vant sprinten under Tour de Ski i Oberstdorf søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg 2 x 10 kilometer skiathlom i vårt livestudio klokka 12.30.

OBERSTDORF (Dagbladet): Emil Jönsson vant sprinten i går, men var nesten forundret over at han ikke møtte Petter Northug i finalen.

Men svenskene vil smi mens jernet er varmt, og vil utnytte Northugs manglende spurtform for det det er verdt. I dagens 20 kilometer er det 90 spurtsekunder å hente. Northug er ivrig på å ta flest mulig av dem. Jönsson skal gjøre det han kan for å hindre ham.

- Så sant jeg klarer å være med i teten underveis vil jeg selvsagt utfordre og stjele flest mulig poeng for å hjelpe Marcus Hellner, sier Jönsson.

Ikke like dominerende Verken han eller Hellner lar seg lure av svakhetstegnene Northug har vist så langt i vinter.

- For all del, Petter er fortsatt veldig, veldig bra. Men jeg tror nok at mange andre løpere har nærmet seg spurtegenskapene hans. Jeg vet at mange har trent svært bevisst på akkurat det, sier Hellner.

Selv hevder Petter at formen er bra, at han treffer godt og kroppen kjennes fin. Likevel har han gjoprt noe så sjeldent som å tape to spurtoppgjør på kort tid. Først mot Maxim Vylegzjanin i La Clusaz rett før jul, så mot Devin Kershaw i Oberstdorf-sprinten i går.

Hva skjer 'a? - Det er nokså lett å se, Petter er ikke i toppform. Jeg tror han er et godt stykke unna, sier den tyske landslagstreneren Jochen Behle til Dagbladet.

- Du tror ikke han har mistet grepet?

- Nei, nei. I Oslo i februar kommer han til å være i knallform, og da blir det noe helt annet er jeg redd.

- Konkurrentene hans, som Legkov og Cologna virker å ha utviklet seg?

- Det har de nok. Men jeg tror likevel de skal få slite med en Petter Northug i toppform.

Bra for sporten - Er det bra for idretten at Northug ikke helt får det til om dagen?

- Vanskelig å si. Selvsagt kan det være bra at vi har mange forskjellige vinnere. Det kan øke interessen. Men det er jo på en måte bra med en konge også, sier Behle til Dagbladet.

• Følg 2 x 10 kilometer skiathlom i vårt livestudio klokka 12.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!