PÅ «PETTER-SKI»: Emil Jönsson krysser målstreken først i sprintfinalen i Canmore. På den ene skia hadde han skrevet «Petter» for å få tenning av rivalen Northug som ikke var til stede i egen person. Foto: TODD KOROL, REUTERS / NTB SCANPIX
PÅ «PETTER-SKI»: Emil Jönsson krysser målstreken først i sprintfinalen i Canmore. På den ene skia hadde han skrevet «Petter» for å få tenning av rivalen Northug som ikke var til stede i egen person. Foto: TODD KOROL, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Jönsson skrev «Petter» på skiene og overtok v-cupledelsen

- Seieren var hans fortjeneste, erter svensken.


(Dagbladet): Petter Northug deltar ikke i verdenscupløpene i Canmore i Canada i helgen. Det benyttet rivalen Emil Jönsson til å ta seg forbi trønderen i verdenscupsammendraget da han vant sprinten.

Jönsson har nå 349 poeng mot Northugs 335.

Og hemmeligheten bak suksessen? En liten justering på skiene - gjort med sprittusj.

- Jeg skrev «Petter» på skiene for å tenne til skikkelig. Da kunne jeg se ned på navnet hans før starten på hvert heat. Det føltes jævlig bra, sier Jönsson til Aftonbladet.

Takker Northug Bare to nordmenn tok seg videre fra prologen på herresiden i går. Kent Ove Clausen ble nummer 13, mens Anders Gløersen gikk inn til en fin andreplass bak Jönsson i finalen.

Mens Petter Northug altså var med over målstreken aller først i form av noen tusjstreker på Jönssons ferske skipar.

- Jeg får takke Petter for seieren, det var hans fortjeneste. Skiene er et gullpar, så jeg håper han hjelper meg flere ganger, sier Jönsson.

Ordkrig Northug og Jönsson har servert hverandre rikelig med små verbale stikk så langt i sesongen. I oktober snakket svensken om Northug som en ensom ulv, Norhug på sin side antydet at Jönsson stort sett har det i kjeften etter sesongåpningen i Gällivare mens da de to satt side om side under en pressekonferanse i finske Kuusamo, vekslet de ikke et blikk.

Da svenskenes norske trener Arild Monsen skrøt av en stadig mer komplett Jönsson, var Northug sterkt uenig.

Men nå er altså Jönsson på toppen av verdenscuplista - 14 poeng foran Northug.

- Det er en skjønn, herlig, feit bonus, sier svensken til Expressen.

- Positiv greie Han tror imidlertid ikke Northug blir sint for det lille navnetrikset han benyttet seg av i går.

- Han får se på det som en positiv greie. Det burde være moro å få døpe et par svenske ski, sier Jönsson.

Og om han ikke ser humoren i det, er det kanskje en fortjent revansje til ertekroken Northug som gikk over målstreken med et svensk flagg under stafetten i Gällivare.