Jönsson skryter av Godset

Tar ingenting for gitt uten Alanzinho.

• Følg Strømsgodset - Stabæk direkte på Dagbladet.no kl 16.00!

(Dagbladet.no): Selv om kanskje EM er den store sola på fotballhimmelen denne lørdagen, er det to lag i tippeligaen som ikke tenker på annet enn hverandre i ettermiddag.

Ligaleder Stabæk tar turen til Drammen for å møte Strømsgodset klokka 16, noe som vanligvis betyr dårlige dager for Godsetunionen.

I fjor scoret Stabæk 13 ganger på tre kamper mot drammenserne, og i år har bæringene vært enda mer fryktinngytende enn i forrige vårsesong.

- Men nå er det ny match, påpeker en sedvanlig ydmyk Jan Jönsson overfor Drammens Tidende.

Mangler Alanzinho

Og i tillegg er Stabæk svekket før dagens møte.

Alanzinho sitter på tribunen med karantene, Somen A. Tchoyi har forsvunnet til Østerrike, og hans erstatter Anthony Annan, spiller for Ghana i Afrika.

ARTIST UTE AV MANESJEN: Alanzinho har vært fantastisk de siste ukene, men i ettermiddag må Stabæk klare seg uten ham i Drammen. Foto: SCANPIX
ARTIST UTE AV MANESJEN: Alanzinho har vært fantastisk de siste ukene, men i ettermiddag må Stabæk klare seg uten ham i Drammen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er ikke til å stikke under en stol at Stabæk er svekket, men de har bra erstattere. Stabæk kommer til å bli gode på en litt annen måte, sier SIF-trener Ronny Deila.

- Dette blir en tøff oppgave for oss, men vi har vært veldig gode på hjemmebane denne sesongen. Det tror jeg også Stabæk er klar over, sier den ferske treneren.

Har innledet sterkt

Stabæk-trener Jan Jönsson har overhodet ikke tenkt å undervurdere motstanderen på Marienlyst.

- Jeg synes Strømsgodset har vært gode så langt. Selv synes de kanskje det har vært blandet, men jeg mener de har innledet sterkt, skryter han.

- Strømsgodset har noen spillertyper som vi må se opp for, men det er kollektivet som er lagets sterkeste kort. De har en veldig tydelig spillestil, fortsetter Jönsson.

Strømsgodset stiller heller ikke sitt sterkeste lag i ettermiddag, Alexander Aas er ute i seks uker på grunn av en kneskade han pådro seg i cupkampen mot KFUM Oslo i midtuka.

Jönsson skryter av Godset
UTE: Kaptein Alexander Aas mister kampen mot Stabæk - og seks uker til. Ferie inkludert i midten der, da men.