Jönsson slo i bordet i sinne etter Andresen-innslag

Applauderte Ogudes keeperangrep i seieren mot RBK.

(Dagbladet): Vålerenga - Rosenborg 1-0.

I en intens og fysisk batalje mellom Vålerenga og Rosenborg der duellhyppigheten var høy og sjansefrekvensen lav, var den største underholdningen spart til etter kampslutt da VIF-manager Martin Andresen og RBK-sjef Jan Jönsson møttes i TV 2s provisoriske studio ute på Ullevaal-gresset.

- Nå skal vi få se en situasjon som er illustrerende for det vi snakker om (en knokkelkamp, journ. anm.), sier TV 2-reporter Morten Stokstad i sin introduksjon av et klipp der VIF-midtstopper Fegor Ogude går knallhardt inn i kroppen på RBK-keeper Daniel Örlund.

Deretter klippes det over til Andresens reaksjon, som hadde valgt å se oppgjøret fra kommentatorplass oppunder taket på nasjonalarenaen. En tydelig fornøyd manager nikker anerkjennende og sender smilende ut noen slag i løse lufta.

- Hva gjør du der Martin Andresen? spør reporter Stokstad.

Andresen setter opp et avvæpnende flir og svarer ikke med en gang.

Da slår en tydelig provosert Jan Jönsson i bordet i avsky, hvorpå Andresen omsider svarer:

- Takler.

- Det synes ikke du noe særlig om? spør Stokstad Jönsson.

- Nei, jeg skjønner ikke hvordan man kan applaudere og godte seg over noe sånt, svarer RBK-treneren.

Da føler Andresen behov for å forsvare egne handlinger:

- Nei, altså når en spiller forsåvidt går helt fair, men knallhardt inn i duellen, så er jeg fornøyd med en sånn innstilling, sier Andresen.

- Hva synes du om det? spør TV 2s reporter RBK-treneren.

KNALLHARDT: Fegor Ogude gikk voldsomt til i duell med RBK-keeper Daniel Örlund.Skjermbilde: TV 2 Sumo
TAKKET: Martin Andresen nikket anerkjennende, gliste bredt og skyggebokset etter Ogudes angrep på Örlund.Skjermbilde: TV 2 Sumo
PROVOSERT: Rosenborg-trener Jan Jönsson ble kraftig provosert da han fikk se klippet av Martin Andresen.Skjermbilde: TV 2 Sumo

- Det er veldig bra om Martin står for at han synes det så bra ut, svarer Jönsson bitende ironisk.

Muri matchvinner Det skjedde også ting på banen i rundens hovedkamp.

Molde og Tromsø hadde sendt hver sin invitasjon til Rosenborg i løpet av fotballhelgen, men trønderne tok dårlig vare på muligheten til å bite seg fast i gullkampen da et gjenstridig Vålerenga-lag kjempet seg til en ettmålsseier på Ullevaal, til tross for at de avsluttet kampen i undertall.

André Muris kontante hodestøt på Veigar Páll Gunnarssons millimeterpresise corner ble kampens eneste fulltreffer, og dermed tok oslolaget innersvingen på tilreisende trøndere for første gang på ni forsøk - RBKs første tap i Tippeligaen siden 17. juli.

Utroper Molde til favoritt Dermed er det Molde som sitter igjen som uventede vinnere i kampen om seriemesterskapet, noe som virket lite trolig etter fredagens målløse affære mot Viking.

Rosenborg havnet også under mot Sogndal i torsdagens hengekamp, men maktet å snu det de siste 20 minuttene, blant annet etter et straffespark for holding i feltet.

Elleve minutter før full tid fikk gjestene mulighet til å fullføre kampen med én mann mer da den tidligere RBK-backen Fredrik Stoor var altfor seint ute og pådro seg sitt andre gule kort for kvelden. Det var en fordel Rosenborg ikke maktet å utnytte.

Med ti poeng opp til førsteplassen og sju kamper igjen å ta igjen forspranget, virker et tredje strake seriegull like lite trolig i Trondheim som det var før Rosenborg vant fire kamper på rad.

- Molde ser veldig sterke ut, og har gjort det i hele år. Det ser bra ut for Moldes del, og det ser bra ut for vår egen del rent spillemessig. Vi får ingen poeng i dag, og det er jeg skuffet over, men prestasjonen er bra her ute, sier Jönsson til TV 2.

Det er Andresen enig i:

- Jeg tror Molde vinner serien, men hvis Rosenborg hadde vunnet mot oss, tror jeg de hadde vunnet.

Vålerenga klatret på sin side opp i ryggen på Rosenborg og Brann, og er nå poenget bak duoen som leder an i kampen om bronsemedaljene.

- Det var deilig å vinne over Rosenborg. Nå kan vi endelig være med i kampen om medaljer, sier Andresen, ifølge NTB.

MATCHVINNER: Her har André Muri akkurat stanget inn målet som sørget for at Vålerenga slo Rosenborg. Dermed gjorde oslolaget Molde og Tromsø en tjeneste i gullstriden.Foto: Erlend Aas / Scanpix
MATCHVINNER: Her har André Muri akkurat stanget inn målet som sørget for at Vålerenga slo Rosenborg. Dermed gjorde oslolaget Molde og Tromsø en tjeneste i gullstriden.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer