Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson tapte for Stabæk for andre gang i år

Rosenborg med null poeng mot svenskens gamleklubb.

Stavanger  20110626.
Fotball tippeligaen, Viking - Rosenborg (0-0) på Viking Stadion. Fotballtrenerne Jan Jönsson (tv) og Åge Hareide (uskarp) under kampen mellom Viking og Rosenborg.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
Stavanger 20110626. Fotball tippeligaen, Viking - Rosenborg (0-0) på Viking Stadion. Fotballtrenerne Jan Jönsson (tv) og Åge Hareide (uskarp) under kampen mellom Viking og Rosenborg. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Rosenborg 2-1.

Tidligere Stabæk-trener Jan Jönsson fikk smake «egen medisin» for andre gang denne sesongen da Stabæk slo RBK 2-1 i Telenor Arena.

Stabæk åpnet friskt for ferieglisne tribuner, og etter snaue to minutters spill hadde Veigar Pall Gunnarson en god mulighet til å gi hjemmelaget 1-0, men skuddet gikk halvmeteren utenfor.

Fortjent ledelse Seks minutter ut i første omgang fikk imidlertid Stabæk uttelling: Veigar Pall Gunnarson slo en fin stikker til Pontus Farnerud, som avsluttet med et skudd som gikk mellom beina på RBK-keeper Daniel Örlund og i mål.

Jonas Svensson fikk Rosenborgs første store målsjanse i kampen etter 23 minutters spill, men fikk ikke «stokket beina», og avsluttet med et svakt skudd.

Stabæk-dominans Etter en halvtimes spill hadde Pálmi Rafn Palmason en eventyrlig mulighet til å øke Stabæks ledelse til 2-0. Palmason fikk en fin stikker fra Gilles Ondo, men skuddet - på halvspretten - gikk rett på Rosenborgs keeper.

Stabæk fortsatte å styre kampen, og Jørgen Paulov Hammer hadde en god mulighet på heading i det 36. minutt, som Örlund i RBK-målet såvidt fikk en hånd på.

Tafatt RBK-lag Veigar Pall Gunnarson, som RBK-trener Janne Jönsson ønsker seg i hvitt og svart i trønderhovedstaden, forsøkte seg med et langskudd tre minutter før pause, men skuddet gikk centimetre utenfor stolpen.

Rosenborg var usedvanlig tafatte i sin 4-3-3-formasjon i første omgang, og skapte svært lite famover på banen. Dårlig bevegelse, samhandling og pasningsspill preget trønderne.

Innbytter Olsen scoret Stabæk fortsatte andre omgang der de slapp i første, og med Veigar Palll Gunnarson som tilrettelegger, fortsatte laget å skape målsjanser.

RBK slet med å finne åpninger i et aggressivt og hardtarbeidene hjemmelag, men hadde ballen mye midtveis i andre omgang, og i det 72. minutt sørget innbytter Trond Olsen for utlikning. Mikal Lustig slo et fint, skrudd innlegg, og fra fem-meteren headet Olsen ballen utagbart i mål.

Ny innbytterscoring I det 79. minutt på var det duket for en ny innbytterscoring, denne gang ved Stabæks Torstein Andersen Aase. Johan Rickard Andersson slo en fin pasning, og alene mot en utrustende Örlund i RBK-målet, satte Andersen Aase ballen sikkert i mål.

I sluttminuttene la Stabæk seg bakpå for å ro seieren i land, og det klarte bæringene med bravur mot et skuffende RBK-lag.