TOK LEDELSEN: Veigar Pall Gunnarsson satte inn 1-0 bak Sandefjord-keeper Joacim Heier, og løp rett for å omfavne Jan Jönsson.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TOK LEDELSEN: Veigar Pall Gunnarsson satte inn 1-0 bak Sandefjord-keeper Joacim Heier, og løp rett for å omfavne Jan Jönsson. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Jönsson tok farvel med seier på hjemmebane

Vant sin siste kamp som Stabæk-trener på Fornebu.

||| • Stabæk - Sandefjord 2-1.

Jan Jönsson hadde en vond avslutning som Stabæk-trener, men fikk iallfall med seg en seier i lagets siste seriekamp på hjemmebane.

Forholdet mellom Jönsson og supporterne i innendørshallen på Fornebu har ikke vært det beste i høst. Men mot Sandefjord ble det en etterlengtet 2-1-seier, til tross for at vertene ikke imponerte.

Hammer matchvinner
Veigar Páll Gunnarson ordnet 1-0, Panajotis Dimitriadis utlignet før Jørgen Hammer ble matchvinner med sitt første eliteseriemål for Stabæk.

Sistnevnte, som nå har tegnet treårskontrakt, representerer fremtiden, Jan Jönsson fortiden. Trener-Janne kan se tilbake på gull, sølv og bronse i eliteserien og mange stolte øyeblikk for klubben fra Bærum. Men i år har det vært langt mellom de stolte øyeblikkene og det gode spillet.

Men det begynte bra søndag kveld:

God Gunnarsson
Veigar Páll Gunnarson, som var sentral i Jan Jönsson trenerdebut mot Bryne i 2005, markerte seg også mot Sandefjord. Ledermålet var Veigars tiende i en sesong der han også står oppført med ti målgivende pasninger.

Men det gnistret da heller ikke av Stabæk søndag. Panajotis Dimitriadis utligningsmål til 1-1 like før pause var fint nok, det samme kan ikke sies om markeringen i forkant av scoringen.

EMOSJONELT: Stabæk-trener Jan Jönsson takker publikum etter kampen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
EMOSJONELT: Stabæk-trener Jan Jönsson takker publikum etter kampen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Jörgen Lennartsson, påtroppende Stabæk-trener, var til stede søndag. Han fikk en entusiastisk mottakelse av Stabæk Support som ikke har vært like vennlige mot den avtroppende treneren Jan Jönsson.

— Jeg kommer til å tenke langsiktig. Laget blir nok litt nytt, nye spillere vil komme inn. Men det blir selvfølgelig snakk om å forholde seg til de økonomiske realitetene, sa Lennartsson.

(NTB)