TRENGER DEFENSIV KRAFT: RBK-trener Jan Jönsson mener det er best for laget at Markus Henriksen har større ansvar defensivt på midtbanen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TRENGER DEFENSIV KRAFT: RBK-trener Jan Jönsson mener det er best for laget at Markus Henriksen har større ansvar defensivt på midtbanen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Jönsson vil fortsette med Henriksen i ankerrollen

- Best at Skjelbred er den mest offensive.

Rosenborg-trener Jan Jönsson vil fortsette å bruke Markus Henriksen (18) i en defensiv midtbanerolle.

Rosenborg er på jakt etter sesongens første seier i eliteserien. Søndag ble det 4-4 hjemme mot Lillestrøm.

Henriksen var god da han ble flyttet fram mot LSK og bidro til at RBK hentet inn gjestenes 3-1-ledelse. Men Jönsson tror ikke store endringer er nøkkelen til å snu resultatene, skriver Adresseavisen.

- Vi vil fortsatt ha en sentral midtbaneduo hvor én har større ansvar defensivt enn den andre. Jeg tror vi har best av at Per (Ciljan Skjelbred) er den mest offensive. Markus var veldig god da vi flyttet ham fram, men han var god også defensivt i første omgang, sier Jönsson.

Henriksen selv vil gjerne ha en mer offensiv rolle, men han godtar trenerens valg.

- Jeg er mer offensiv enn defensiv av legning og føler meg aller best når jeg kommer meg rettvendt med ballen. Men det går helt fint å spille anker også. Jeg spiller der treneren trenger meg mest, sier Henriksen til Adresseavisen.

(NTB)