KANSKJE KOMMER KUNGEN: Emil Jönsson (t.h.) sier at han skal gjøre alt for å holde Petter Northug borte fra kong Carl Gustav i Stockholm i ettermiddag. Her fra team-sprinten i VM. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KANSKJE KOMMER KUNGEN: Emil Jönsson (t.h.) sier at han skal gjøre alt for å holde Petter Northug borte fra kong Carl Gustav i Stockholm i ettermiddag. Her fra team-sprinten i VM. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Jönsson vil holde Northug unna svenskekongen

Frykter mer mobbing.

(Dagbladet): Mye står på spill når langrennseliten møtes i sentrum av Stockholm i dag, til den årlige «slottssprinten».

For Petter Northug er sprinten ekstremt viktig med tanke på å sikre poeng i kampen om verdenscupen sammenlagt, mens for verdens beste sprinter, Emil Jönsson, handler konkurransen om å ikke bli ydmyket av rivalen midt i sin egen hovedstad.

Petter Northug har flere ganger hånet Sveriges kong Carl Gustav, blant annet under VM i Holmenkollen i 2011 da han ga verden det legendariske sitatet «Carl Gustav, can you hear me?», basert på Bjørge Lilleliens klassiker.

Jönsson vil hjelpe kongen
Kong Carl Gustav skal dele ut prisen til vinnerne i Stockholm i dag, og Emil Jönsson forteller den svenske avisa Expressen at han kommer til å gjøre alt for å holde Northug unna «kungen».

- Jeg får hjelpe kongen å unnvike Petter, sier Jönsson til Expressen.

Northug har også flere ganger tidligere benyttet anledningen til å mobbe svenskekongen.

I Davos før årets VM uttalte kong Carl Gustav at Northug «så sliten ut». Da svarte trønderen syrlig:

- Jeg ser ikke like sliten ut som han iallefall.

Flørtet med Victoria
Da Northug ankom skistadion i Val di Fiemme en av VM-dagene fikk han høre at svenskekongen var på plass, og at han akkurat hadde misset han.

- Ja, det var dumt. Men nå har jeg jo en fra familien, hun som er finest, så det er jeg fornøyd med, sa Northug, som under mesterskapet flørtet med kronprinsesse Victoria, og spøkte med at han hadde bedte henne på middag.
Hjemmebanefordel
Jönsson har fått med seg utspillene fra trønderen.

- Petter pleier å henge seg litt opp i kongen, så jeg får hjelpe kongen med å unngå ham, sier supersprinteren.

Jönsson tror han har en klar hjemmebanefordel i ettermiddag.

SPORTSINTERESSERT: Kong Carl Gustav (med hatt) er glad i sport. Her er han tilstede under femmila under VM i Val di Fiemme. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix
SPORTSINTERESSERT: Kong Carl Gustav (med hatt) er glad i sport. Her er han tilstede under femmila under VM i Val di Fiemme. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer

- Du får et ansvar når folk har tro på deg. Det tenner meg siden jeg ikke vil skuffe noen. Jeg vil vise dem at jeg kan gå fort, sier han til Expressen.

Jönssons drøm er en finale med Northug og Dario Cologna. Svensken vinner helst selv, men skulle han tape, vil han heller bli slått av Cologna enn Northug.

- Cologna er snill, sier han til Expressen.

- Og Petter?

- Han er ikke like snill.

• Prologen i slottssprinten i Stockholm starter kl. 14 i ettermiddag. Følg utslagsrundene live her fra kl. 15.45!