GIR SEG ETTER SEKS SESONGER I STABÆK: Jan Jönsson slutter som trener for Stabæk etter inneværende sesong. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GIR SEG ETTER SEKS SESONGER I STABÆK: Jan Jönsson slutter som trener for Stabæk etter inneværende sesong. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Jönsson vil stå med gullskrift i Stabæks historie

Bekreftet at svensken slutter etter sesongen. Nå ligger veien åpen for RBK.

||| (Dagbladet): Det har ligget i kortene en stund, men nå er det bekreftet:

2010-sesongen blir Jan Jönssons siste som Stabæk-trener.

Klubben bekrefter på sin hjemmeside at svensken ønsker nye utfordringer, og dermed ligger alt til rette for at Jönsson overtar Rosenborg neste år.
— Nye klubber tenker jeg ikke på nå. Jeg skal gjøre ferdig de nærmeste kampene for Stabæk. Samtaler med andre kan det bli i juli og august, men det blir definitivt Stabæk ut sesongen, sier Jönsson til NTB.
Han har kontrakt med Stabæk ut denne sesongen, men kan gå i samtaler med Rosenborg fra og med 1. juli.

Stabæk har uansett full tiltro til at Jönsson leder laget på en profesjonell måte i de resterende kampene av sesongen.

- Jan har nå full fokus på 2010 sesongen og er topp motivert for å sette et solid sportslig punktum for sin virksomhet i Stabæk i denne omgang. Vi er helt overbevist om at vi skal avslutte dette flotte samarbeidet i samme stil som øvrige sesonger, skriver styreleder Einar Schultz i pressemeldingen.

Rosenborg sportslige leder Erik Hoftun vil som vanlig ikke kommentere enkeltnavn før en avtale er ferdig nedtegnet.

- Jeg kommenterer ikke prosessen vi er inne med den neste RBK-treneren. Du får ingen kommentarer fra noen hos oss om det.

- Men veien ligger åpen for at Jönsson blir Rosenborg-trener nå?

- He-he, det får du vurdere. Jeg sier ikke noe om det, sier Hoftun til Dagbladet.

Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, sier klubben er godt i gang med jakten på erstatter for Jönsson.

- Vi har visst lenge at Janne hadde lyst til å gjøre noe annet etter seks fantastiske år, og har planlagt i forhold til det. Vi har pratet litt med treneralternativer og kartlagt i noen måneder, så vi begynner ikke med blanke ark i morgen, sier han til Dagbladet.

- Hva slags trener ser dere etter?

- Vi leiter etter en trener som i størst mulig grad vil videreføre kjernen Janne har stått for i Stabæk, både som en aktiv person i lokalmiljøet og når det gjelder fotballfilosofi. Vi kommer ikke til å få se et helt annet Stabæk med ny trener. Det er tydelig nedfelt i denne klubben at Stabæk skal spille hurtig, underholdende og pasningsorientert fotball. Den nye treneren skal ikke forandre på det, men gjerne tilføre noe, sier Jensen.

Han finnes ikke bekymret for at Stabæks prestasjoner skal ta skade av å ha trener på oppsigelse, og ønsker Jönsson all mulig lykke i sin videre trenerkarriere, enten det blir i Rosenborg eller andre steder.

- Jeg aner ikke hvor han havner nå, og jeg er ikke helt sikker på om Rosenborg eller Janne veit det heller. Jeg tror han har hatt noen tilbud fra Japan også. Men vi ønsker ham lykke til uansett utfall, og vil takke ham for en fantastisk jobb i Stabæk. Flagget henger dønn i toppen uansett når han drar. Han kommer til å stå med gullskrift i Stabæks fotballhistorie. Han har vært helt fantastisk, sier Steen Jensen til Dagbladet. 

HYLLER JÖNSSON: Men Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk er allerede godt i gang med jakten på ny trener. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
HYLLER JÖNSSON: Men Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk er allerede godt i gang med jakten på ny trener. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer