Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jönsson vil vurdere Sverige-tilbud

Også Sollied kobles til jobben.

SVERIGE-AKTUELLE: Både Stabæks trener Jan Jönsson (t.v.) og RBKs trener Erik Hamren (t.h.)  blir nevnt i landslagssjefdiskusjonen i Sverige. Foto:Kyrre Lien / Scanpix
SVERIGE-AKTUELLE: Både Stabæks trener Jan Jönsson (t.v.) og RBKs trener Erik Hamren (t.h.) blir nevnt i landslagssjefdiskusjonen i Sverige. Foto:Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

|||

Stabæk-trener Jan Jönsson blir koblet til jobben som svensk landslagssjef etter Lars Lagerbäck.

- Jeg synes nesten man er pliktig til å vurdere et tilbud, det er vel rimelig selvklart, sier Jan Jönsson til NRK.

Etter at Sverige tapte mot Danmark i helgen er VM-håpet syltynt. Lagerbäck slutter så fort det er klart om svenskene ryker.

Rosenborg-trener Erik Hamrén er også koblet til jobben.

- Når landslagssjefen har bestemt seg for å slutte så blir det mange spekulasjoner. Jeg har sagt tidligere at jeg blir smigret over at jeg blir nevnt, men noen andre kommentarer har jeg ikke, sier Hamrèn.

Hans Backe, Sven-Göran Eriksson, Trond Sollied og Åge Hareide er alle nevnt som mulige nye svenske landslagssjefer.

- Jeg kan jo svensk, jeg. Alt handler om hvem som ringer, om kartlegging og om timing. Så blir det et ja eller nei. Så enkelt er det. Jeg har sagt nei til to jobber som landslagssjef i mitt liv allerede, sier Sollied til VG.

Den tidligere Heerenveen-treneren er også en naturlig kandidat dersom Rosenborg mister Hamrén.

Ifølge Aftonbladet i dag ønsker Sveriges Fotballforbund seg Hans Backe eller Erik Hamrén. Torsdag skal ledelsen i SvFF bestemme seg for hvem de skal gå for.

Jörgen Lennartsson blir trolig assistent uansett om det blir Backe eller Hamrén. Backe har trent både Molde og Stabæk her hjemme.

- Hans Backe og Jørgen Lennartsson er en bra løsning, men Erik Hamrén er med i diskusjonen, sier en kilde til Aftonbladet.

(NTB)

NEVNT I SVERIGE: Trond Sollied er ledig på markedet etter at han måtte gå fra Herenveen. Foto: EPA/JONATHAN BRADY
NEVNT I SVERIGE: Trond Sollied er ledig på markedet etter at han måtte gå fra Herenveen. Foto: EPA/JONATHAN BRADY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling