Jönssons dom etter to strake AaFK-seirer

- Jeg var redd.

FÅR FORSTERKNINGER:  Jan Jönsson og Aalesund. Foto: NTB Scanpix
FÅR FORSTERKNINGER: Jan Jönsson og Aalesund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aalesund og Jan Jönsson kan endelig puste med magen igjen. Sunnmøringene står med full pott og fem mål på sine to siste seriekamper.

Borte mot Stabæk ble det 2-0-seier søndag. AaFK var lenge i trøbbel i første omgang, men kom seg helskinnet gjennom hardkjøret og kontrollerte til slutt inn alle poengene.

AaFK har dermed nesten doblet poengfangsten sin på de to siste kampene. Før VM-pausen vant laget 3-0 over Sandnes Ulf. Etter snart halvspilt serie står klubben med 14 poeng.

Mer kompakte Jönsson er glad for at laget hans har skjerpet seg defensivt. Det har ifølge svensken vært nøkkelen for AaFK.

- Vi har vært solide i de siste kampene. Vi har klart å holde laget samlet, men vi fikk kjørt oss det første kvarteret i dag. Jeg var redd det ville bli som mot Vålerenga på Ullevaal (0-3 etter 40 minutter), men vi klarte å heve oss, sa Jönsson til NTB etter seieren over gamleklubben søndag.

Før de to siste seriekampene sto Aalesund med bare én fattig seier og stusslige ni mål etter tolv runder. Jönsson ser optimistisk på andre halvdel av sesongen.

Får Barrantes tilbake Michael Barrantes er på vei tilbake fra VM-eventyret med Costa Rica, mens lillebror Mustafa Abdellaoue snart er klar for AaFK-spill etter overgangen fra FC København.

- Vi håper det nå har snudd, men vi skal være ydmyke. Det er to gode fotballspillere på vei inn i laget, og vi har Leke James som har vært bra i det siste. Ikke glem at han i mai mistet mange kamper for oss. Vi er ikke blitt utspilt en eneste gang i år, men vi har slitt tungt med å avgjøre kamper, mener Jönsson.

Aalesund står overfor en knallhard styrkeprøve når serieleder og formsterke Molde kommer på besøk fredag. De oransjekledde har ikke slått naborivalen i ligasammenheng siden lagets eliteseriedebut i 2003.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer