SEKS KAMPER, SEKS SEIRER: Ingen har gjort det før Ole Gunnar Solskjær, selv ikke Sir Matt Busby. Han måtte uavgjort i sin sjette kamp. Ole Gunnar Solskjær slo Tottenham på Wembley. Foto: Adrian DENNIS / AFP
SEKS KAMPER, SEKS SEIRER: Ingen har gjort det før Ole Gunnar Solskjær, selv ikke Sir Matt Busby. Han måtte uavgjort i sin sjette kamp. Ole Gunnar Solskjær slo Tottenham på Wembley. Foto: Adrian DENNIS / AFPVis mer

Ole Gunnar Solskjær

Jo flere brikker som faller på plass, jo mer handler Manchester United om Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær prøver så godt han kan å snakke vekk betydningen av Ole Gunnar Solskjær. Det er en kamp han ikke kan vinne.

  • Tottenham-Manchester United 0–1 (0–1)

OLE GUNNAR SOLSKJÆR sier det handler om spillerne, at han selv bare er en støttende veileder og innpisker og at han ikke får gjort noe fra eller til så fort kampene er i gang.

I teorien er det korrekt.

Selv 20LEGEND rår ikke over makter over jord.

MEN MANCHESTER UNITED post José Mourinho er ingen teori. Det er et eventyr. En historie skrevet som en drøm. En snuoperasjon ingen trodde var mulig. Og du snakker deg ikke ut av sånt, ikke slik media og sosiale medier opererer i 2019.

Alt som har skjedd i Manchester United siden 19. desember handler om Ole Gunnar Solskjær.

Ja, han har fått hjelp fra de beste, men mirakelet er Ole Gunnar Solskjærs verk.

KLUBBHJERTET HANS HAR aldri blitt trukket i tvil, ei heller evnen til å samle, løfte og få en desillusjonert spillergruppe til å uttrykke seg med fotballglede. Det var derfor han ble hentet, den biten var Sir Alex Ferguson og Manchester United trygge på. Og nå, etter den første hele uka på treningsfeltet kan de være sikre på at han behersker den taktiske biten også.

Måten Tottenhams offensive forsvarsrekke ble eksponert på vei til 1–0 var et faglig mesterverk.

Måten Ole Gunnar Solskjær planla denne bortekampen var forbilledlig.

I FOTBALLRETTFERDIGHETENS NAVN handlet denne seieren også om marginer, om fantastisk keeperspill kan kalles flaks, og ikke dyktighet. David de Gea reddet i hvert fall Manchester United på Wembley, jeg tror det var sju ganger! Nå har også han stått opp fra Mourinhos døde. Og jo flere som drar dette lasset, jo bedre.

Alle Manchester Uniteds spillere er litt bedre under Ole Gunnar Solskjær.

Noen er blitt veldig mye bedre.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR vet selvfølgelig at framtida hans ikke henger på en kamp i London den andre søndagen i januar. Han er ikke engang en måned inn i vikariatet. Seks kamper, selv om alle er vunnet, gir ingen karriere i Manchester United. Men det han har gjort siden 19. desember begynner å likne på et fundament, og alle lovordene fra garderoben, selv om mye av det selvfølgelig er programforpliktet skryt, skader selvfølgelig heller ikke.

Ole Gunnar Solskjær er helt åpenbart inne på noe.

At han har tatt enorme steg siden han reiste hjem fra Cardiff med ei ripe i lakken er hevet over tvil.

DET ER DENNE læringa, eller evnen til stadig å lære mer, som er 20LEGENDs store styrke. Det holder ikke bare å kjenne Manchester United, leve Manchester United og være Manchester United. Du må ta Manchester United videre. Og uansett hva som skjer gjennom vinteren og våren har han allerede gjort det, tatt Manchester United ut av den bakevja José Mourinhos defensive og negative tankegang førte dem inn i.

Under Ole Gunnar Solskjær er Manchester United blitt seg selv igjen.

Ikke like gode som de en gang var, på langt nær, det er mye igjen.

Men det er noe der som gjør det mulig å se veldig mye lysere på framtida.

SIR ALEX FERGUSON var en drøy måned unna sin 45. fødselsdag da han fikk jobben på Old Trafford tilbake i 1986. Ole Gunnar Solskjær går i sitt 46. år. Han har alderen, bagasjen er udiskutabel og timingen kunne ikke vært bedre.

På en måned har han bygget sensasjonelt mye kredibilitet også.

FARTSTIDA PÅ DETTE nivået er et ankepunkt i de nærmest daglige evalueringene og framtidsspekulasjonene rundt Manchester Uniteds norske manager. De åtte månedene i Cardiff er jo for ingenting å regne. Om noe, om du ser bort fra evnen til å innrømme feil og lære av dem, teller de bare negativt. Men Pep Guardiola kom ikke fra La Liga, Bundesliga eller Serie A da han overtok Barcelona som 37-åring han heller, han kom fra Barcelona B.

Det handler ikke bare om å få sjansen.

Det handler om å bruke den.

NÅR JEG HØRER Paul Scholes snakke om Ole Gunnar Solskjær, en kar jeg i et par sesonger holdt som verdens beste/viktigste fotballspiller, får jeg en forståelse av at vikariatet som opptar store deler av den fotballspillende kloden faktisk kan bli til fast jobb når vi skriver juni. Det kommer nemlig ikke tøv fra Paul Scholes.

Når han først sier noe er det faglig, klokt og med tung Manchester United-forståelse.

NÅR PAUL SCHOLES i det hele tatt sier noe om Solskjærs muligheter er det derfor verd å lytte. Når han sier det som nå skjer i klubben han også elsker kan føre til fast jobb i juni er det gode grunner til å tro på det. For du trenger ikke fartstid, erfaring og en tung karriere på dette nivået om du har alt det andre.

Da er det alt det andre som bygger karrieren.