Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jo Inge Berget om favorittstempelet: - Litt press må man tåle

Press på Malmö.

TAKLER PRESSET: Malmö FF er storfavoritt til å vinne den svenske serien, men det lever Jo Inge Berget helt fint med. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TAKLER PRESSET: Malmö FF er storfavoritt til å vinne den svenske serien, men det lever Jo Inge Berget helt fint med. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malmö er favoritt til å vinne årets eliteserie i svensk fotball. Jo Inge Berget trives med favorittstempelet.

- Vi har satt presset på oss selv. Vi har vært gode i vinter og har en bra tropp. Litt press må man tåle når man spiller i Malmö, sier nordmannen.

25-åringen, som nylig scoret for Norge i landskampen mot Finland, kom til Sverige og Malmö i fjor uten spesielt mye selvtillit. Han ble ingen suksess i Cardiff og Premier League, og heller ikke i Celtic gikk det spesielt bra.

- I Cardiff fikk jeg elleve minutter i Premier League. Det er ikke så mye å skryte av, sier Berget til det svenske nyhetsbyrået TT.

- I Celtic begynte det bra. Jeg gjorde to mål i hjemmedebuten, og det så egentlig ganske bra ut, men så snudde det, og det ble plutselig ikke mer spill. Det var godt å komme til Malmö hvor jeg fikk spille, fortsetter han.

- Spesielt Berget ble fort en nøkkelspiller i den svenske klubben, der han først ble brukt som spiss, før han ble flyttet ut på kanten. I fjor ble det ni ligamål på nordmannen, og han hadde en stor del av æren for at Malmö kvalifiserte seg til mesterligaens gruppespill, da han scoret to mål på bortebane mot gamleklubben Celtic.

- Jeg kjente at det var en god sesong i fjor. Jeg kom tilbake på landslaget, og det er klart at det var spesielt å gjøre to mål borte mot Celtic. Tiden der ble ikke som jeg hadde ønsket.

Går for gull Lørdag er det sesongpremiere i Sverige, og Malmö starter hjemme mot fjorårets mester Norrköping. Femteplassen fra forrige sesong er ingen i Malmö fornøyd med.

- Vi går for gull i år. Vi var ikke fornøyde med det vi gjorde i serien i fjor, sier Berget, som tror det gikk mye på innstillingen forrige sesong.

- Vi tok nok for lett på noen kamper, forklarer han.

Femteplassen i ligaen gjør at Malmö nå må vinne den svenske cupen for å komme seg ut i Europa denne sesongen, etter to strake sesonger i mesterligaen. Blir det seier i cupfinalen hjemme mot Häcken 5. mai, venter kvalifiseringsspill til europaligaen i sommer. Malmö har ikke vunnet cupen siden 1989.

(NTB)