<strong>MATCHVINNER:</strong> Slik jublet Jo Inge Berget for kampens eneste scoring mot Örebro. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9290
MATCHVINNER: Slik jublet Jo Inge Berget for kampens eneste scoring mot Örebro. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9290 Vis mer

Jo Inge Berget roses i Sverige etter praktforestilling:  - Endelig er han tilbake

Malmö-trener Allan Kuhn er glad for at Jo Inge Berget endelig er tilbake i toppslag. Det viste nordmannen til de grader mot Örebro i kveldens kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Malmö - Örebro 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Magnus Wolff Eikrem har havnet utenfor landslagsvarmen, men har herjet for serieleder Malmö denne sesongen. Med ni målgivende pasninger etter halvspilt serie har romsdalingen nesten dobbelt så mange assist som nr. 2 på lista.

Malmös andre viktige nordmann, Jo Inge Berget, har imidlertid slitt langt mer denne sesongen. Kantspilleren, som var blant Norges heteste spillere i høst og som blant annet senket Kroatia med to scoringer i EM-kvalifiseringen, har hatt en tyngre vårsesong med bare to scoringer før dagens kamp.

I kveld kom den tredje. Da de lyseblå befestet posisjonen som serieleder i Allsvenskan i kveld, handlet det meste om 25-åringen med det karakteristiske skjegget. Betegnende nok ble Berget matchvinner i 1-0-seieren over Örebro.

- Jo Inge er tilbake

Den tidligere Lyn-, Udinese-, Strømsgodset-, Molde-, Cardiff- og Celtic-spilleren brukte sin effektive kombinasjon av gjennombruddskraft og teknikk da han fant rommet mellom stopper og back og banket ballen i hjørnet på mesterlig vis. Da viste kampuret 54 minutter. Flere scoringer ble det ikke.

Av de svenske kommentatorene ble Berget hyllet for sin heroiske arbeidskapasitet og bidrag både med og uten ball under kampen. Berget brøt Örebros gang etter gang og imponerte stort i det defensive spillet.

Dessuten var 25-åringen et konstant uromoment offensivt. I tillegg til å score kampens eneste mål, fikk Berget et mål feilaktig annullert og skapte flere store sjanser for vertene.

- Det er sånn vi vil se Jo Inge. Den gamle Jo Inge er tilbake. Det er godt å se, sier Malmö-trener Allan Kuhn til C More.

<strong>AVGJORDE:</strong> Her setter Jo Inge Berget inn kampens eneste mål. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9290
AVGJORDE: Her setter Jo Inge Berget inn kampens eneste mål. Foto: Björn Lindgren / TT / Kod 9290 Vis mer

- Jo Inge Berget frelset Malmö skriver lokalavisa i Malmö, Sydsvenskan.

Tjærnås: - I en egen klasse

Også sosiale medier blir nordmannen hyllet.

- Jo Inge Berget i egen klasse på Malmø stadion så langt i kveld. En I tveverket, en feilaktig annullert - og nå kampens eneste scoring, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter under kampen.

- Jo Inge Berget er, akkurat som Markus Rosenberg, for god for Allsvenskan, supplerer en Malmö-supporter.

Også tidligere Vålerenga-toppscorer Vidar Örn Kjartansson og tidligere Stabæk-spiller Enock Kofi Adu startet kampen for Malmö i likhet med Berget og Wolff Eikrem.

Malmö leder Allsvenskan tre poeng foran regjerende mester IFK Norrköping, som møter Rosenborg i Champions League-kvalifisering på onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer