Jo Inge Berget straffet Celtic i overtidsdrama: - En deilig følelse

Scoret to mot gamleklubben.

• Celtic - Malmö 3-2 (2-0)

(Dagbladet): Celtic og manager Ronny Deila vant den første kampen om en plass i Champions League-gruppespillet - men det er trolig Malmö og Åge Hareide som er mest fornøyde.

Fire minutter på overtid scoret nemlig Jo Inge Berget sitt andre mål for kvelden og reduserte til 3-2. Et mål som kan vise seg å bli helt avgjørede og som gir svenskene et godt utgangspunkt før returkampen om ei uke.

- Vi er ikke så godt vant til å spille i slik atmosfære. Vi blir for passive. Det ser stygt ut etter ti minutter. Spillerne viser moral og kommer tilbake, sier Åge Hareide til Viasat.

OVERTID: Åge Hareide jubler. Ronny Deila depper. Foto: Reuters / Carl Recine
OVERTID: Åge Hareide jubler. Ronny Deila depper. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer

- Celtic så trøtte ut i annen omgang. 3-2-målet til Jo Inge er veldig viktig. Nå er det helt åpent, sier Hareide.

Skuffet Ronny Deila forteller:

- Det er veldig, veldig skuffende det siste målet. Vi skulle rodd dette i land, sier Ronny Deila til Viasat.

- Vi var nok folk i feltet til å avverge det første målet, selv om det var et pent mål av Jo Inge. Men Malmö må slå oss i den neste kampen, sier Deila.

Det så nemlig lenge ut til å gå mot en solid Celtic-seier - i stedet var det tidligere Celtic-spiller Berget som ga gamleklubben et skremmeskudd.

JUBEL: Celtic-manager Ronny Deila så ut til å gå mot en sterk seier - men klarte bare 3-2 på eget gress. Foto: Reuters / Carl Recine
JUBEL: Celtic-manager Ronny Deila så ut til å gå mot en sterk seier - men klarte bare 3-2 på eget gress. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer

- Det hjelper veldig med den siste scoringa. Det gir et godt utgangspunkt. To scoringer gir en deilig følelse. Jeg tullet litt med det før kampen ettersom jeg hadde to scoringer i debuten her (i Celtic), sier Jo Inge Berget til Viasat.

- Det var en veldig god følelse å se den første scoringa. Jeg brenner til med vrista, sier Berget.

Celtics Stefan Johansen markerte seg med to målgivende pasninger og skottene rundtspilte Malmö i første omgang.

En sjokkåpning og to raske mål av Celtic bidro til at de fleste trodde dette ble en overlegen forestilling. Mye handlet om den norske trenerduellen mellom Ronny Deila og Åge Hareide før kveldens viktige oppgjør. Men da dommer Felix Brych blåste igang kampen handlet det meste om 11 Celtic-spillere.

- Celtic tok tak i kampen og sjokkerte i åpningen, sier Viasat-ekspert Morten Langli i pausa.

- Spesielt det første målet til Griffiths var nydelig, sier Viasats Rune Bratseth.

To raske Celtic ledet 2-0 før det var spilt i 10 minutter. Først etter 02.34:

Stefan Johansen slo en glimrende pasning i bakrom til Leigh Griffiths som fikset 1-0 alene med keeper. Scoringa kom etter pent spill fra skottene.

Og det kom mer.

1-0-MÅLET: Celtic-spiller Leigh Griffiths setter inn 1-0 etter pasning fra Stefan Johansen. Celtic vant til slutt 3-2 mot Malmö. Foto. NTB Scanpix
1-0-MÅLET: Celtic-spiller Leigh Griffiths setter inn 1-0 etter pasning fra Stefan Johansen. Celtic vant til slutt 3-2 mot Malmö. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Celtic kjørte over Malmö i starten av kampen.

09:50: Stefan Johansen slo en perfekt corner som landet på hodet til Nic Bitton. Den hodesterke midtbanespilleren var suveren i lufta og headet inn 2-0.

Dermed var skrekkstarten et faktum for Malmö og trener Åge Hareide.

Malmö skapte noen småsjanser i første omgang, men uten å imponere i noen av spillets faser. Skottene ledet 2-0 til pause.

Berget-perle Jo Inge Berget scoret på vakkert vis etter 52 minutter. Et innlegg fra Eikrem fant den tidligere Celtic-spilleren på bakre stolpe. Berget banket ballen i motsatt hjørnet til 2-1.

2-0: Nir Bitton stanger inn 2-0. Foto: NTB Scanpix
2-0: Nir Bitton stanger inn 2-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Celtic slo tilbake.

Etter 62 minutter scoret Celtic 3-1 etter en merkelig situasjon. Griffiths ble tomålsscorer med en heading fra drøye ti meter. Ballen gikk i en høy bue over Malmö-keeper Johan Wiland.

Etter 94 minutter pirket Berget inn sitt andre mål for kvelden. Dermed sto det 3-2 og kampen om avansement er helt åpen.

- Det var et lite sjokk i starten. Vi hang ikke ordentlig med. I annen omgang presser vi. Jo Inge er «on fire» om dagen. Det kunne ikke bli verre enn det vi gjorde de ti første minuttene. Vi virket stresset. Vi har alle muligheter, sier Malmö-spiller Magnus Wolff Eikrem til Viasat.

FORTVILER: Malmö-manager Åge Hareide. Foto: AP Photo/Scott Heppell
FORTVILER: Malmö-manager Åge Hareide. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer