Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jo lenger du er ute av det, jo mer vil du lide

Ole Gunnar Solskjær hyller Bruno Fernandes før returoppgjøret mot Club Brugge. Han sier også klubben vil lide uten Champions League.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør før kampen mot Club Brugge. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør før kampen mot Club Brugge. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United har med seg et viktig bortemål når Club Brugge venter på motsatt banehalvdel i Europa League torsdag kveld. 1-1 i Belgia gir grunn til optimisme før returen på Old Trafford.

Det er to mulige veier for Manchester United inn i Champions League neste sesong - topp 4 i Premier League eller vinne Europa League.

- Vi må bare ta en kamp av gangen. Begge deler er mulig, men i cuper vet du aldri. Du kan ha en dårlig dag. Vi tar bare en kamp av gangen og forsøker å ta så mange poeng vi kan i ligaen. Du kan ikke stole på at du vinner denne turneringen, sier Solskjær om Europa League.

Solskjær, som forøvrig har bursdag i dag, mener det er på tide at Manchester United kommer tilbake i det gode selskap.

- Vi er en stor klubb og vi har en god økonomi, men jo lenger du er ute av det, jo mer vil du lide. Det er en ambisjon å komme tilbake av sportslige grunner og av økonomiske grunner. Vi må bare fokusere på neste kamp, sier Solskjær, som ikke har noen nye skadeproblemer.

- Vi hadde noen smeller på trening, men forhåpentligvis går det bra med alle. Det var en god treningsøkt, vi ser sterkere ut.

Skryter av stjerne

Bruno Fernandes har allerede fått en pangstart i den røde trøya etter overgangen fra Sporting CP. Han høster skryt fra Solskjær.

- Vi føler vi har fått en x-faktor og kvalitet med Bruno, sier Solskjær og fortsetter:

- Bruno er en spiller som liker å spille offensive pasninger, han er en spiller som liker å ta sjanser, som en Manchester United-spiller bør gjøre.

Og det er særlig to ting Solskjær trekker fram:

- Fantasien og overblikket hans er noen sekunder foran mange spillere. Det er en av hans styrker, han vet hva han ønsker å gjøre. Han kan endre mening raskt. Den roen har også vært viktig for oss, mener Solskjær, som tror United-fansen vil få større glede av Fernandes framover.

Vil ikke sette grenser

- Jeg tror han vil forbedre seg ved å komme hit, i en bedre liga, med bedre lagkamerater og bedre motstandere. Han har en x-faktor som vi ønsker å utvikle mer. Han har imponert oss alle, men vi vil ikke sette noen grenser for hva han kan oppnå, sier Solskjær.

I kveld skal Solskjærs yngste sønn Elijah trene med akademi-spillere i United.

- Jeg skal bruk litt tid på å se på det, sier Solskjær.

Solskjær hadde med seg venstreback Luke Shaw på podiet, som skrøt av nordmannen.

- Ole har vært fantastisk, vi elsker å jobbe med ham. Vi må levere resultater for ham, sier Shaw.

Hele Norges coronakart