- Jo mer pervers jo bedre

Trener og kusk Gunnar Eggen har tro på seier med Key To Heart i V75-4 på Biri Travbane lørdag.

(Dagbladet.no): Det finnes klare bankeralternativer i alle V75-løpene ved Mjøsbanen. Det gjelder bare for spillerne å plukke rett banker. En av kandidatene er Key To Heart i V75-4.

- Key To Heart er travsikker, og hun er flink fra start. Jeg håper på tet, vel vitende om at jeg har et par raske på innsiden i form av Maggie Augustinu og Rocka Ram.


Men Key To Heart kan åpne veldig raskt, og jo mer pervers hun er bak bilen jo bedre er hun fra start, sier trener og kusk Gunnar Eggen til Dagbladet.no.

- Jeg mener hun står fint inne i løpet, og vi kjører for tet. Hun skal ha en flott vinnersjanse, fortsetter han.

- Vinner du med Theoball i V75-7?

- Det ble litt feil for Theoball på Momarken sist. Jeg klager aldri på kjøringen til konkurrenter, men det var ikke lurt av Geir Vegard Gundersen å holde ham ute. I følge eieren traver han best barbent, men denne gangen kommer han muligens ut med aluminiumssko med små pigger. Jeg tror ikke han skal ha noen problemer med det. Vi får gå frem og smøre på noe skikkelig. Theoball har fordel av distansen, og jeg tror på en topplassering, sier Gunnar Eggen.

- Både Key To Heart og Theoball har fine seierssjanser, og distansen er til begges fordel, legger han til.

- Høgda Vesla (V75-3/V5-5) er fornøyd med en premie, avslutter mesterkusken.

NØKKEL TIL SUKSESS. Key To Heart kan fort være nøkkelen til suksess i V75-spillet. Gunnar Eggen har tro på akkurat det. Foto: HESTEGUIDEN.COM
NØKKEL TIL SUKSESS. Key To Heart kan fort være nøkkelen til suksess i V75-spillet. Gunnar Eggen har tro på akkurat det. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Lykkelig med alderen

Sinsen Lykke er ei fryktelig hissig dame som har satt mange grå hår i hodet på spillerne. Det er ofte vinn eller forsvinn for Järvsøfaks-datteren. De gangene hun oppfører seg bra, er hun som regel overlegen konkurrenten. Men kusk Geir Vegard Gundersen vet aldri når galoppen kommer. Sinsen Lykke kan være en sjansebanker i V75-3/V5-5.

- Galoppen kan komme hvor som helst i løpet. Det er helt umulig å forutsi, og hun er og blir en evig outsider selv om hun har stabilisert seg i de siste løpene.

- Er det jordblenderen som har gjort henne mer stabil?

- Det er nok heller at hun er blitt eldre og satt seg mer i kroppen, forklarer Geir Vegard Gundersen.

- Hun var strålende til seier sist, og feilfritt er hun helt klart seiersaktuell. Men jeg synes hun er for upålitelig til å være banker, sier kusken.

Geir Vegard Gundersens vurderinger av egne oppsitt:

- Ugly Cash (1.løp) har utviklet seg fint i høst. Han er best med ryggløp og aktuell for en plass blant på trippelen.

- Alm Tindar (V5-1) trakk spor tolv. Holder fin form, men er best når han kan være med der foran direkte. Så sporet trekker kraftig ned.

- San Soir (V5-2) var under pari sist og møter noen gode. På normalform er han aktuell for en trippelplass.

- Fighting Trotter (V75-1/V5-3) avsluttet bra etter sen åpning sist. Han møter bra hester og kjemper om en ok premie.

- Ringo Ce (V75-2/V5-4) har vært god i de to siste startene. Kommer vi greit til, kan han kjempe i toppen igjen, og han er verdt en gardering.

- Chico W. (V75-2/V5-4) avslutter som regel bra, men er igjen hemmet av dårlig spor. En best mulig premie som gjelder.

- Joyride Valley (V75-4) kommer ut etter pause. Hun har bra kapasitet, men står iskaldt til. Klaffer det underveis, er hun likevel ikke borte i trippelsammenheng.

- Stein Vinn (V75-7) travet et flott løp sist, men ble sjenert til galopp på oppløpet. Det er mange å runde, flere av dem sterke konkurrenter. Kan kjempe om en fin premie med klaff, avslutter Geir Vegard Gundersen.

Felt av banen sist

Enjoy The Dance (V75-6) måtte se seg slått av en opplagt Auro News i Klein-løpet på Leangen sist lørdag. Enjoy The Dance var kun knepent slått i nappetaket, og falt med flagget til topps.

- Han fikk ikke ordentlig feste, og dessuten var det bløtt i innersporet, forklarer trener Lars Magne Søvik.

- Vi tapte for en god hest sist. Han har tatt løpet på en fin måte, og ser fin ut for dagen. Vi prøver igjen, og jeg tror på en fin sjanse fra en fin utgangsposisjon, sier treneren.

- Enjoy The Dance var bra sist. Han har et helt riktig løp på papiret. Vi tapte på de siste meterne sist. Han kan bli litt lur når han kommer foran. Jeg synes han skal ha en fin vinnersjanse, sier kusk Asbjørn Mehla.

Asbjørn Mehlas vurdering av egne oppsitt:

- Lindlill (V75-3/V5-5) satt fast sist med litt krefter spart. Jeg har vondt for å se henne som en vinner, men hun er aktuell på bred gardering.

- Maggie Augustinu (V75-4) er travsikker og halvgod fra start. Ikke noen direkte blåser fra start akkurat, men er litt med. Hun er aktuell på gardering i et åpent løp, sier Asbjørn Mehla.

Tror på seier fra tet

Eirik Høitomt kusker Global Icon i V75-2/V5-4.

- Får vi tet, tror jeg på en god vinnersjanse. Men jeg er litt usikker på om vi greier det. Uansett er dette min beste sjanse for dagen, røper han.

Eirik Høitomts vurderinger av egne oppsitt:

- Hannibal K. (V5-2) er flink og gjør gode løp hele veien. Han er trippelaktuell herfra.

- Gardens Melody (V75-1/V5-3) holder fin form, men hun må ha det litt servert på distansen. Hun er aktuell på noen hester.

- Ulvenfrigga (V75-3/V5-5) virker som har mistet formen. Det er en premie som gjelder.

- Flying Winner (V75-6) står fint til for smygreise. Håpet er en fin premie.

- Heger n (V75-7) er ute på rett distanse og har rett spor. Han møter ganske gode hester, men jeg synes han er aktuell på gardering, avslutter landschampionen.

Mikkelborg med to fine sjanser

Carpe Annynova møter Global Icon i V75-2/V5-4). Kusk Olav Mikkelborg er litt usikker på hoppa, som har vært ute to ganger etter pause og feilet begge gangene.

- Jeg synes det er et outsiderpreg over henne. Hun holder nok bra form, og fungerer hun, er hun en av de bedre i feltet. På topp kan hun vinne, og jeg anbefaler strek, sier kusk Olav Mikkelborg som anser Nine One One L. og King Centauras som sine store vinnersjanser for dagen.

- Nine One One L. (V5-2) ser veldig fin ut for dagen. Han har et fint løp på papiret, og skal ha en fin sjanse.

- King Centaurus (V75-1/V5-3) er en veldig fin hest. Formen er bra. Voltetart er en fordel da han er sikrere på volte enn på autostart. På sin fine kapasitet skal han ha en sjanse til å slå disse hestene, meddeler Olav Mikkelborg om Steinar Holm-traveren.

Olav Mikkelborgs vurdering av øvrige oppsitt:

- Vir (V5-1) er en bra hest. Han er god nok feilfritt til å vinne et sånt løp. Han har fin kapasitet, men galoppen kan komme.

- Oddbjørg (V75-5) og Sveapjokken (V75-7) er begge premiesjanser. Førstnevnte står iskaldt til i spor tolv og har en vanskelig oppgave. Sveapjokken var veldig god sist etter pause. Møter gode hester på en muligens noe upassende distanse. Det blir nok å satse på en bra premie, resonnerer kusk Olav Mikkelborg.

Skal holde unna

Tun Eld står fint til på strek i V75-7. Trener Haaken Helgestad har god tro på sin hest som kan legge på til sin tredje strake seier lørdag.

- Jeg synes løpet ser fint ut. Han har tatt det siste løpet fint og trent fint etterpå. Tun Eld har vært god i det siste. Vi klemmer til og prøver. Han står fint til på strek og det er ikke sikkert at tilleggshestene får tak i ham. Tillegg på Biri er ikke enkelt. Vi har ikke tapt på forhånd og reiser for å kjempe om seieren, sier Haaken Helgestad.

- Alle bonger bør ha Tun Eld på, råder den sindige Skreia-karen.

Solberg tror på sterk Norborg

Tom Erik Solberg er en travel mann om dagen. Han flytter nemlig inn i nytt hus til jul. Men han tar seg likevel tid til en tur til Biri. Hovedgrunnen til det heter Norborg i V75-5.

- Norborg var veldig bra sist. Jeg ble litt usikker da jeg kjørte det siste hurtigarbeidet med ham for han virket ikke like pigg. Han er helt på høyde med de andre her, og har slått noen av dem fra dødens tidligere.

Han er sterk, og går han som han skal, har han en fin vinnersjanse uansett løpsopplegg, advarer bergenseren.

- Spenda Barbiegirl (V75-4)travet et fint løp for meg på Sørlandet og Forus, men var ikke så bra sist. Hun møter bedre hester denne gang, og står litt hardt inne i løpet grunnlagsmessig. Fra et fint spor kan hun hente seg en fin premie, tror Tom Erik Solberg.

En alenevinner kan plusse 36 millioner på kontoen lørdag.

NYT SEIERSDANSEN. Enjoy The Dance er en av sju klare seierskandidater.