Jo Nesbø dukket plutselig opp som golf-kommentator

Kommenterte US Masters sammen med Hallvard Flatland.

(Dagbladet): I Augusta i Georgia spilles det nå US Masters, og Hallvard Flatland og Per Haugsrud kommenterer turneringen for Viasat.

Plutselig fikk de besøk av Jo Nesbø i studio, som forteller at han er veldig glad i å følge med på golf.

- Jeg er en skapgolfer. Jeg hadde en kort og brutal golfkarriere. Så brakk jeg 4-jernet mitt. Det var jeg brukte, så la jeg opp sammen med jernet, sier Nesbø.

- Siden har jeg ikke spilt, men jeg følger med på tv. Dette er favorittturneringa.

Han har tilbakelagt mange timer på golfbanen.

- Det tok urimelig mye tid. Jeg ble bitt av den berømte golfbasillen, og kom meg ned til 20 i handikapp nokså fort. Men jeg hadde en følelse av at det var å gi seg på topp.

Liker at det går sakte Nesbø forteller også litt om sine egne ferdigheter.

- Jeg slo ufattelig kort. Jeg var ålreit på nærspill. En norsk utgave av Jim Furyk. Korte slag, men ålreit på nærspillet, sier han.

- Hva fascinerer deg? ble Nesbø spurt.

- Det at det går så sakte. At det er kjedelig. Det er som å se 5-mila. Fem mil etter fem mil, men på beroliggende måte. Og plutselig blir det spennende. Det er litt som å se på hurtigruta. At de skal bruke så ufattelig lang tid på å avgjøre en turnering, det liker jeg godt, svarer Nesbø.

Liker Woods Nesbø får også spørsmål om å trekke fram en favorittspiller.

- Skulle ønske jeg kunne komme med noe orginalt, men det er Tiger Woods. Det var han som fikk meg til å følge godt med på golf.