Jo, straffe var nok

-  Ham-Kam er verstinger når det gjelder å holde i trøya, sier Lyns Stefan Gislasson. Han skaffet straffesparket etter å ha fått Joachim Sørum som ryggsekk.

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter kampen var han var klokkeklar om Ham-Kams ufine taktikk:

-  Det verste laget jeg har spilt mot i Tippeligaen når det gjelder trøyeholding.

Holding

Han mener Hamar-laget hadde fått holde på altfor lenge da dommeren endelig blåste. Om det som skjedde før straffesparket, sier han:-  Jeg løp mot første stolpe og hadde Joachim Sørum på ryggen hele veien. Han holdt meg med begge hendene. Til slutt snublet vi i beina på hverandre og jeg falt. Men før jeg kom så langt, var straffen klar. Jeg aner ikke om det var fallet dommeren blåste for. Håper han blåste for holdingen.

Mye kriging

Da hadde Lyn-trener Henning Berg vært på flere besøk hos fjerdedommeren og fortalt sin hjertens mening.

-  Jeg så at det var mye trøyeholding og sa til dommeren at jeg ikke skjønner hva som skjedde. De sa at de skulle slå hardt ned på dette, men våre spillere ble dratt i trøya hele tida. Jeg er overrasket over at han ikke blåste før, sier Lyn-treneren til Dagbladet.

-  Det blir spillemessig vanskelig når Ham-Kam spiller på den måten de gjør. Det blir mye kriging, men det visste vi på forhånd.

For døve ører

Lyn-treneren ville også gi dommer Kim Rune Borgersen noen alvorsord.

-  Jeg prøvde meg, men han vendte det døve øret til, sier han.

Til tross for de heftige utblåsningene er han godt fornøyd med sin sjette kamp som Lyn-trener uten tap.

-  Det er vanskelig å spille mot et godt organisert Ham-Kam-lag som jobbet så knallhardt. Vi vant 1- 0 på en vanskelig dag. Jeg er kjempefornøyd med at vi vant her i dag.

Islandske Gislasson er ikke fornøyd med at trøya hans gikk opp en størrelse i løpet av en maikveld på Ullevaal.

-  Det var ikke første gang. Det var mye holding og veldig greit at det ble straffe til slutt, sier Stefan Gislasson, før han må være med ned på sykehuset for å ta bilder av en vond finger. Han rett og slett kolliderte med Jo Tessem. Nå må fingeren sjekkes for brudd.

SKUDD MOT TOPPEN: Lyns toppscorer Jo Tessem sender straffesparket sikkert i mål, og klubben opp på tredjeplass i Tippeligaen.