Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jo, vi kan fortsatt komme til VM

Dette er Drillos sjanser.

ALT HÅP ER IKKE UTE: Thorstein Helstad, John Carew og Bjørn Helge Riise kan fortsatt komme seg til VM, men sjansene er ørsmå. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
ALT HÅP ER IKKE UTE: Thorstein Helstad, John Carew og Bjørn Helge Riise kan fortsatt komme seg til VM, men sjansene er ørsmå. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Etter den skuffende uavgjortkampen på Island snakket noen om at håpet var der fortsatt. De pekte på gruppe 3 og fortalte at det var en ørliten mulighet å havne foran toeren i den gruppa.

Det var snakk om promillemuligheter og derfor passet det svært dårlig at Slovenia slo Polen i går kveld.

Nå har det åpnet seg en annen mulighet, som selvfølgelig ikke er stor - men som må nevnes.

Kan ta Irland
For etter at Italia vant 2-0 mot Bulgaria kan Norge faktisk fortsatt bli bedre enn toeren i gruppe åtte. I øyeblikket ligger Irland på den plassen, med 16 poeng. Poengene toerne i de andre gruppene har tatt mot bunnlagene skal imidlertid strykes - og dermed står Irland med ti.

Problemet er bare at de skal spille to kamper til og begge går hjemme. Ifølge NTB går Norge til VM dersom dette skjer i gruppe 8:

• Irland taper sine to gjenstående hjemmekamper i oktober, mot Italia og Montenegro.

• Dessuten må Bulgaria avgi poeng enten mot Kypros (borte) eller Georgia (hjemme).

• Til sist må Georgia eller Kypros ende sist i gruppa, ikke Montenegro (som nå er nest sist, to poeng foran Georgia).

Bedre målforskjell
Dersom dette skjer vil Norge ha ti poeng og 9-7 i målforskjell. Irland ender med like mange poeng, men de vil ikke ha plussmål og dermed havne bak Drillos.

Det er fortsatt ørsmå håp i andre grupper også - og som en leser påpeker kan det komme resultater i gruppe 1 som gjør at Norge går forbi toeren der.

• Sverige må spille uavgjort eller tape hjemme mot Albania. Ok, sjansen for det er svært liten. Dessuten må de tape borte mot Danmark.

• Danmark må i tillegg slå Ungarn hjemme.

• Og så må ungarerne slå Portugal borte.

Da vil målforskjellen avgjøre og siden Norge bare har to plussmål kan det bli veldig tøft. I de andre gruppene hvor det også er teoretiske muligheter for Norge - er også målforskjellen til de aktuelle lagene betydelig bedre enn Norges.

Promillenivå
• Hvis Hellas beholder forspranget i gruppe 2 og Hellas tar andreplassen, kan Norge ta igjen grekerne om de snubler i innspurten. Latvia og Israel kan også ta andreplassen, men problemet i denne gruppa kan fort bli målforskjellen.

• I gruppe 3 forsvant håpet i går kveld, da Slovenia slo Polen. Hvis Slovenia taper de to siste (mot Slovakia og San Marino) mister de bare tre San Marino-poeng, og de ender på 11 poeng. Spiller de uavgjort mot San Marino ender de på ti poeng, men trolig med en langt bedre målforskjell enn Norge.

• I gruppe 4 er alt håp ute, for toer Russland har allerede 21 poeng.

• I gruppe 5 har toer Bosnia 16 poeng og selv med to tap i de siste kampene og seks poeng bort med tanke på jumboen, vil de sannsynligvis ha bedre målforskjell enn Norge.

• I gruppe 6 har toer Kroatia allerede 17 poeng, og de vil ikke får mindre enn 11 etter at poengene mot Andorra er fjernet.

• I gruppe 7 har toer Frankrike 15 poeng, men de har igjen jumbo Færøyene og de taper ikke hjemme for dem.

Vi er med andre ord fortsatt på promillenivå - men alt håp er ikke ute.

Her kan du sjekke alle gruppene, gjenstående kamper og hvilke sjanser Norge har

TALLKNUSER: Egil Drillo Olsen har mange ganger servert Norges VM-sjanser i prosent. Det sluttet han med etter Island-kampen - men muligheten er der fortsatt. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
TALLKNUSER: Egil Drillo Olsen har mange ganger servert Norges VM-sjanser i prosent. Det sluttet han med etter Island-kampen - men muligheten er der fortsatt. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling