ALT HÅP ER IKKE UTE: Thorstein Helstad, John Carew og Bjørn Helge Riise kan fortsatt komme seg til VM, men sjansene er ørsmå. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
ALT HÅP ER IKKE UTE: Thorstein Helstad, John Carew og Bjørn Helge Riise kan fortsatt komme seg til VM, men sjansene er ørsmå. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIXVis mer

Jo, vi kan fortsatt komme til VM

Dette er Drillos sjanser.

||| (Dagbladet.no) Etter den skuffende uavgjortkampen på Island snakket noen om at håpet var der fortsatt. De pekte på gruppe 3 og fortalte at det var en ørliten mulighet å havne foran toeren i den gruppa.

Det var snakk om promillemuligheter og derfor passet det svært dårlig at Slovenia slo Polen i går kveld.

Nå har det åpnet seg en annen mulighet, som selvfølgelig ikke er stor - men som må nevnes.

Kan ta Irland
For etter at Italia vant 2-0 mot Bulgaria kan Norge faktisk fortsatt bli bedre enn toeren i gruppe åtte. I øyeblikket ligger Irland på den plassen, med 16 poeng. Poengene toerne i de andre gruppene har tatt mot bunnlagene skal imidlertid strykes - og dermed står Irland med ti.

Problemet er bare at de skal spille to kamper til og begge går hjemme. Ifølge NTB går Norge til VM dersom dette skjer i gruppe 8:

• Irland taper sine to gjenstående hjemmekamper i oktober, mot Italia og Montenegro.

• Dessuten må Bulgaria avgi poeng enten mot Kypros (borte) eller Georgia (hjemme).

• Til sist må Georgia eller Kypros ende sist i gruppa, ikke Montenegro (som nå er nest sist, to poeng foran Georgia).

Bedre målforskjell
Dersom dette skjer vil Norge ha ti poeng og 9-7 i målforskjell. Irland ender med like mange poeng, men de vil ikke ha plussmål og dermed havne bak Drillos.

Det er fortsatt ørsmå håp i andre grupper også - og som en leser påpeker kan det komme resultater i gruppe 1 som gjør at Norge går forbi toeren der.

• Sverige må spille uavgjort eller tape hjemme mot Albania. Ok, sjansen for det er svært liten. Dessuten må de tape borte mot Danmark.

• Danmark må i tillegg slå Ungarn hjemme.

• Og så må ungarerne slå Portugal borte.

Da vil målforskjellen avgjøre og siden Norge bare har to plussmål kan det bli veldig tøft. I de andre gruppene hvor det også er teoretiske muligheter for Norge - er også målforskjellen til de aktuelle lagene betydelig bedre enn Norges.

Promillenivå
• Hvis Hellas beholder forspranget i gruppe 2 og Hellas tar andreplassen, kan Norge ta igjen grekerne om de snubler i innspurten. Latvia og Israel kan også ta andreplassen, men problemet i denne gruppa kan fort bli målforskjellen.

• I gruppe 3 forsvant håpet i går kveld, da Slovenia slo Polen. Hvis Slovenia taper de to siste (mot Slovakia og San Marino) mister de bare tre San Marino-poeng, og de ender på 11 poeng. Spiller de uavgjort mot San Marino ender de på ti poeng, men trolig med en langt bedre målforskjell enn Norge.

• I gruppe 4 er alt håp ute, for toer Russland har allerede 21 poeng.

• I gruppe 5 har toer Bosnia 16 poeng og selv med to tap i de siste kampene og seks poeng bort med tanke på jumboen, vil de sannsynligvis ha bedre målforskjell enn Norge.

• I gruppe 6 har toer Kroatia allerede 17 poeng, og de vil ikke får mindre enn 11 etter at poengene mot Andorra er fjernet.

• I gruppe 7 har toer Frankrike 15 poeng, men de har igjen jumbo Færøyene og de taper ikke hjemme for dem.

Vi er med andre ord fortsatt på promillenivå - men alt håp er ikke ute.

Her kan du sjekke alle gruppene, gjenstående kamper og hvilke sjanser Norge har

TALLKNUSER: Egil Drillo Olsen har mange ganger servert Norges VM-sjanser i prosent. Det sluttet han med etter Island-kampen - men muligheten er der fortsatt. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
TALLKNUSER: Egil Drillo Olsen har mange ganger servert Norges VM-sjanser i prosent. Det sluttet han med etter Island-kampen - men muligheten er der fortsatt. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer