GULLJENTE: Engelske Joanna Rowsell tok gull på 3000 meter banesykling i går. Her er hun på pallen med Annette Edmonson og Amy Cure. Begge fra Australia. Foto: AP Photo/Scott Heppell
GULLJENTE: Engelske Joanna Rowsell tok gull på 3000 meter banesykling i går. Her er hun på pallen med Annette Edmonson og Amy Cure. Begge fra Australia. Foto: AP Photo/Scott HeppellVis mer

Joanna (25) ville slå tilbake mot tvilerne. Så tok hun gull

- Mange har tvilt på meg.

(Dagbladet): Syklisten Joanna Rowsell (25) fra Carshalton i England tok gull på 3000 meter banesykling i Commonwealth Games.

Rowsell er en av sykkelsportens aller største kvinnelige profiler, med VM-gull individuelt fra tidligere i år.

- Det har vært et fantastisk år, sier Rowsell, ifølge The Telegraph.

Nå står Rowsell med gull fra Commonwealth Games, OL, EM og VM. En nærmest komplett samling.

Hudsykdom Men ikke alt har gått Rowsells vei. Da hun var ni år kom symptomene på at hun hadde alopecia areata - en hudsykdom som fører til hårtap.

- Det var denne medaljen jeg virkelig ville ha. Mange har tvilt på meg, men jeg ville bevise at de tok feil, sier Rowsell.

I et intervju med Daily Mail fra 2012, snakker hun om sykdommen som har preget henne halve livet.

- Nå kan jeg ikke forestille meg et liv der jeg ikke hadde alopecia. Jeg vet ikke hvilken vei livet hadde gått. Det skremmer meg å tenke på at jeg kanskje ikke hadde funnet syklingen, sa Rowsell til Daily Mail.

Fokus Mens stort sett alle britiske landeveissyklister har skuffet i Tour de France - med Mark Cavendish og Chris Froome i spissen - dukket 25-årige Rowsell opp og sørget for jubel inne i Sir Chris Hoy Velodrome i går.

- Sykdommen gjorde meg sjenert og jeg fokuserte mye på å gjøre leksene mine. Hardt arbeid var det eneste som hindret meg fra å bekymre meg for framtida, sier Rowsell.

Hun fortsetter:

ETTERLENGTET: Joanna Rowsell har drømt om gullet i to år - siden OL i 2012. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
ETTERLENGTET: Joanna Rowsell har drømt om gullet i to år - siden OL i 2012. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

- Da jeg oppdaget syklingen kjempet jeg meg gjennom alle bekymringer. Jeg klarte å fokusere på det. Det gjorde meg til den personen jeg er i dag, sier kvinnen fra Carshalton, sørøst i England.

Hun tok Englands første sykkelgull i lekene, som avholdes hvert fjerde år.  25-åringen vant foran australske Annette Edmonson og Amy Cure.

Rowsell vant med tida 3:31.615. Edmondson tok sølv med 3:35,450

- Helt siden OL i 2012 har jeg tenkt på denne øvelsen. Jeg har alltid sett fram mot Glasgow (arrangørbyen). Det har vært motivasjonen min, sier Rowsell.

The Commonwealth Games, eller Samveldelekene på norsk, er et sportsarrangement der stort sett land fra Storbritannia og tidligere britiske kolonier deltar. Lekene ble arrangert for første gang i 1930 under navnet De britiske imperielekene.

Årets mesterskap avholdes i skotske Glasgow.

I FART: Joanna Rowsell. Foto:  REUTERS/Andrew Winning
I FART: Joanna Rowsell. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer