SKRÅSIKKER: Joanna Ekedahl er helt sikker på utfallet av VM-kampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SKRÅSIKKER: Joanna Ekedahl er helt sikker på utfallet av VM-kampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus vs Mikaela Laurén

Joanna (28) kjenner både Brækhus og Laurén godt, og er ikke i tvil om hvem som vinner. - Grisebank

Spår at svensken går ut med «full øs.»

MELSOMVIK (Dagbladet): Den svenske bokseren Joanna Ekedahl (28) mener at VM-kampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén vil utvikle seg til å bli fullstendig ujevn.

Hun har et godt grunnlag for å uttale seg. Super-weltervekteren har nemlig møtt begge to flere ganger under sparring. Ekedahl har også bokset to amatørkamper mot Laurén.

Dette sier hun til Dagbladet om hva vi kan vente oss i ringen i Stokke førstkommende lørdag:

- En annen klasse

- Mikaela Laurén kommer til å bli utbokset av Cecilia Brækhus. Hun har absolutt ikke kvalitetene, sier Joanna Ekedahl bestemt.

Hun sier videre:

- Mikaela er altfor for sein. Jeg er objektiv nå. Jeg har fulgt begge de to boksernes karrierer. Mikaela er tøff. Men som sagt så er hun rett og slett ikke i klassen til Cecilia.

Joanna Ekedahl beskriver Cecilia Brækhus som en klok bokser. En tøff bokser med en svært bra presisjon. En bokser som har en tanke bak enhver bevegelse og hvert eneste slag i ringen.

KLOK BOKSER: Joanna Ekedahl mener at Cecilia Brækhus er en klok bokser som kommer til å ha full kontroll i VM-kampen lørdag 21. oktober mot Mikaela Laurén. Her er hun i aksjon mot den tøffe argentineren Erica Farias i Bergen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
KLOK BOKSER: Joanna Ekedahl mener at Cecilia Brækhus er en klok bokser som kommer til å ha full kontroll i VM-kampen lørdag 21. oktober mot Mikaela Laurén. Her er hun i aksjon mot den tøffe argentineren Erica Farias i Bergen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Joanna Ekedahl ser for seg dette scenarioet:

- Full øs

- Mikaela Laurén kommer til å gå ut med full øs fra start. Hun har ikke noe valg. Hun vet at dette er hennes livs sjanse til å bli verdensmester. Det kommer ikke en til. Hun er 41 år.

Ekedahl forklarer:

Hun må forsøke å overrumple Brækhus. Men det er bare det at Mikaela ikke kommer til å få tak på henne. For hver runde synker sjansene til Mikaela.

Hun konstaterer:

- Etter fire runder er Mikaela Laurén kjørt. Da kan Cecilia ta for seg. Jeg tror ikke at kampen går tiden ut. Hun vil få grisebank.

Joanna Ekedahl debuterte som proff på boksestevnet til Brækhus i Bergen 9. juni. Da slo hun ungarske Nikolett Papp enstemmig på poeng over fire runder.

Hun skal i ringen igjen på stevnet i Melsomvik.