DIREKTØR REKDAL?: Det er ikke sikkert at Kjetil Rekdals neste fotballjobb blir som trener. Selv har han vært inne på tanken om en direktørjobb. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
DIREKTØR REKDAL?: Det er ikke sikkert at Kjetil Rekdals neste fotballjobb blir som trener. Selv har han vært inne på tanken om en direktørjobb. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Jobben der Rekdal ville blitt trenerens beste hjelper

- Jeg kunne klart meg veldig godt.

(Dagbladet): Kjetil Rekdal blir gjerne landslagstrener en gang i framtida. Men det er ingen automatikk i at hans neste jobb blir som trener.

Under gårsdagens boklansering på stampuben til Vålerenga-supporterne - Bohemen - røpet nemlig Rekdal at han er åpen for å gå over i en annen rolle i fotballsirkuset.

Mandag fikk han sparken i Aalesund etter fire sesonger som hovedtrener.

- Da jeg satt på flyet til Oslo i dag, tenkte jeg på hvordan det det ville blitt om jeg satte meg på den andre sida, som klubbdirektør, og styre en fotballklubb ut fra alle erfaringene jeg har, sa Rekdal.

- Kunne klart meg veldig godt
Særlig ser han for seg å jobbe tett opp mot klubbens hovedtrener, og legge til rette sånn at vedkommende slipper å bruke tid og energi på «unødvendige problemer».

Rekdal utdyper:

- Jeg vet mye om alle utfordringer en trener møter, all støtten en trener ikke får når han bør ha det, alle problemene en trener ender opp i som er unødvendige, og alle prosesser som må gå smertefritt og fort for å optimalisere mulighetene for at treneren lykkes. Jeg tror jeg kunne klart meg veldig godt på den andre sida også.

Han forsikrer at han, i en slik rolle han skisserer, ikke ville blandet seg borti laguttak og andre ting som ligger under trenerens ansvarsområde.

- Det ville handlet om å legge til rette for et sportslig fundament. Da mener jeg ikke å blande seg borti ting som laguttak, men å holde spillergruppa fornøyde og på tå hev. Det hadde frigjort masse tid og energi for treneren, tror jeg. Det er bare en tanke jeg har. Som ikke nødvendigvis har noe med Aalesund å gjøre, sier Rekdal til Dagbladet.

- Det er vel ikke mange klubber i Norge som har noen i en slik rolle?

- Jeg vet ikke om det er noen som har gjort det. Mange begrensninger kommer med en gang på grunn av økonomi, sier han.

Vil sprenge grenser
For øyeblikket er Rekdal verken trener eller direktør, og han har ikke hastverk med å finne seg ny jobb. Spørsmål om den ledige trenerjobben i Vålerenga ble parert med svar av typen «dette er ikke tiden for å snakke om det.»

Litt mer snakkesalig var han om utsiktene for å bli landslagssjef en dag. Rekdal er uenig med dem som mener sparkingen i Aalesund gjør ham mindre attraktiv for landslagsjobben.

- Jeg tror mulighetene er styrket. Det å lykkes med landslag er noe helt annet enn å lykkes med en klubb. Min selvtillit endres ikke av det som har skjedd de siste dagene. Mine styrker er kampledelse og det å få ei gruppe til å optimalisere prestasjonene sine, sier han.

Men det er også andre ting som tiltaler Rekdal. En av dem er å få suksess med klubber som er sulteforet på sølvtøy.

- Jeg har sterk vilje og har alltid hatt lyst til å sprenge grenser eller oppnå nye ting. For eksempel med klubber som aldri har oppnådd noe før, eller med klubber som har gjort det bra tidligere, men så havnet nedpå og ønsker seg opp i toppen igjen. Jeg er såpass språkmektig at jeg kan jobbe i mange land. Men det trenger ikke å være som trener, det kan være andre interessante ting også, sier Rekdal.