Ole Gunnar Solskjær

Jobben er hans, alt annet er utenkelig etter Liverpool-bragden

Liverpool tapte to poeng, Manchester United vant ett. Er det fotballvett på Manchester Uniteds styrerom er Ole Gunnar Solskjær manager neste sesong.

STOLT OG LOJAL: Ole Gunnar Solskjær klapper seg på brystet der United-logoen sitter. Det har han all mulig grunn til. Da forutsetningene var minimale for å lykkes leverte Manchester United et taktisk mesterstykke mot Liverpool. Foto: Matt West BPI/REX/SHUTTERSTOCK (
STOLT OG LOJAL: Ole Gunnar Solskjær klapper seg på brystet der United-logoen sitter. Det har han all mulig grunn til. Da forutsetningene var minimale for å lykkes leverte Manchester United et taktisk mesterstykke mot Liverpool. Foto: Matt West BPI/REX/SHUTTERSTOCK ( Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Manchester United-Liverpool 0–0

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har vunnet sitt største poeng som Manchester United-manager og stukket betydelige kjepper i hjulene for Liverpools og Jürgen Klopps tittelambisjoner.

Det er ikke bare litt viktig i den røde delen av Manchester.

Slik sesongen var da José Mourinho fikk sparken etter 1–3 på Anfield, er det alt.

SÅ LENGE DET ble som det ble hadde Ole Gunnar Solskjær sluppet elegant unna med et hederlig tap mot Liverpool denne ettermiddagen. Skadeproblemene før kampen reduserte Manchester Uniteds kraft og muligheter. De eskalerende skadeproblemene gjennom første omgang, tre spillerbytter i løpet av 41 minutter, var nær ved å ødelegge dem. Men kloke valg og disposisjoner med spillere ingen trodde var i stand til å holde Liverpool på avstand, tok brodden fra sesongens beste lag i Premier League.

Liverpool skapte ikke en eneste kvalifisert målsjanse.

Ikke en.

Laget som for ti uker siden vant tilsvarende nabokrangel 3–1 og hadde 36–11 i avslutninger/avslutninger på mål, mistet rytmen og fant plutselig ikke veien til noe som helst.

HVA DET SIER om Ole Gunnar Solskjær som manager, taktiker og fagmann? Veldig mye? Hva det sier om kritikerne som slaktet fotballkunnskapene hans etter det første og eneste tapet så langt? Veldig mye mer. Men ingen i United bryr seg om slike bagateller når klubben endelig har fått på plass en manager som vet hva Manchester United er og handler om.

Det er faktisk ikke mer å lure på.

Jobben må være hans.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR tok over Manchester United på et vikariat som sjokkerte de fleste, forundret mange og som stort sett fikk fotballeksperter både her og der til å si at Manchester United hadde gitt opp 2018/2019-sesongen. Der og da virket det mest som om sesongens seks siste måneder handlet om å lufte ut og gjøre rent etter José Mourinho.

11 poeng bak topp fire var Champions League 2019/2020 allerede avskrevet.

FA-cupen var det ingen som tenkte på.

DA 2018 BLE 2019, og Manchester United dro til Newcastle og vant 2-0, begynte vinden å snu. Stadig fler snakket om at Ole Gunnar Solskjær faktisk var i ferd med å rykke fram i køen. Da januar var over var det mange som mente at han sto aller fremst. Og selv om PSG hjemme i Champions League (0–2) var en brutal påminnelse om virkeligheten på det nivået Manchester United ønsker å konkurrere, var det mer forutsetningene (laget/mangler) enn Ole Gunnar Solskjær som ble holdt ansvarlig for leksjonen.

Ja, han kunne selvfølgelig valgt en annen tilnærming og byttet inn mer formsterke spillere da skadene på Anthony Martial og Jesse Lingard kom rett før pause.

Men han kunne ikke byttet ut stallen.

PSG ØDELA DERFOR ingenting for Ole Gunnar Solskjærs standing i United-familien. Hva enkelte eksperter mener er deres sak. Man hører ikke på det øret på Old Trafford. Man blir bare forbanna og tar igjen. Og da Chelsea ble slått 2–0 sist mandag, en triumf som fikk selv de mest surmaga kritikerne til å innrømme at Ole Gunnar Solskjær faktisk har kampplanmessige og taktiske ferdigheter også, satt jeg med følelsen av at Manchester Uniteds norske manager ikke hadde flere konkurrenter igjen.

Selv Zinédine Zidane, om han er interessert i jobben, er ikke lenger like selvfølgelig.

Og Mauricio Pochettino til den nevnte overgangssummen på 450 millioner kroner? Glem det.

IFØLGE DAILY MIRROR skal Sir Alex Ferguson ha fortalt venner at han vil at Manchester United gir Ole Gunnar Solskjær jobben så fort som mulig. Det kan være like sant som det er en spekulasjon. The Boss pleier ikke å slenge med leppa om så viktige ting. Men at den gamle mesteren ønsker seg sin gamle elev og målscorer i jobben er jeg rimelig sikker på.

Det var Sir Alex Ferguson som dyttet denne ballen i bevegelse.

Den stopper ikke før Ole Gunnar Solskjær sitter i stolen han eide på fast basis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer