- Jobben min i fare hvis dette fortsetter

Galgenhumoristisk Hareide etter ydmykelsen mot Haugesund.

FORBANNET: Åge Hareides Viking hadde kun tapt én av de tretten siste kampene. Mot Haugesund fikk den gode kamprekka bråstopp. Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.
FORBANNET: Åge Hareides Viking hadde kun tapt én av de tretten siste kampene. Mot Haugesund fikk den gode kamprekka bråstopp. Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.Vis mer

||| HAUGESUND (Dagbladet.no): På de tolv siste seriekampene var det bare serieleder Rosenborg som hadde klart å ta tre poeng mot Viking.

Etter en svak start på sesongen, hadde Åge Hareides menn spilt seg inn i kampen om edelt metall.

Det håpet fikk et kraftig skudd for baugen i Rogalandsderbyet mot Haugesund.

Kontringssterke

Viking ble rundspilt og ydmyket etter alle kunstens regler av et aggressivt og kontringssterkt hjemmelag som vartet opp med festfotball foran en fullsatt hjemmebane.

- Dette resultatet minner oss om at du ikke kan vinne uten å spille maksimalt. Ingen ting kommer av seg selv, sier en oppgitt Åge Hareide etter det flaue tapet.

- Fortsetter dette, kan jobben min være i fare, sier han med en liten porsjon galgenhumor.

Etter bare syv minutter måtte landslagskeeper Rune Almenning Jarstein hente den første ballen ut av nettet.

Viking-forsvaret, som mildt sagt var på gyngende grunn fra fløyta gikk, glemte å markere Tor Arne Andreassen. Midtbanespilleren fikk god tid til å lade venstrebeinet, og satte ballen kontant i mål.

Målet fikk liv i Viking, som fram til da hadde sett slappe ut, men etter et par sjanser til bortelaget tok det helt av for de hvitkledde i Haugesund.

Tre mål på åtte minutter

Etter 37 minutter slo målscorer Andreassen det som må være en av årets vakreste gjennombruddspasninger til Jacob Sørensen. Med utsiden av venstrebeinet splittet han Vikingforsvaret, og Sørensen var iskald og vippet ballen i lengste hjørne.

Og da det så ut som om første omgang skulle ebbe ut med 2-0, fikk Viking to skikkelige kalddusjer.

Først scoret Andreassen sitt andre etter en retur fra stolpen, og deretter meldte Nikola Djurdjic seg på da han lobbet over Almenning Jarstein da han kom alene gjennom.

- Den førsteomgangen er noe av det beste jeg har vært med på, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Andre omgang ble naturlig nok et lite antiklimaks.

Viking så aldri ut til å være i stand til å snu kampen, mens Haugesund stort sett lå dypt og forsvarte seg. Likevel skapte de et par store sjanser, så det kunne sett verre ut for siddisene.

- De ville mer. Vi taper nærkampene. Nå må vi bare begynne på nytt, sier Hareide, som sier alt gikk galt i løpet av de 90 minuttene, både offensivt og defensivt.

- Så du tidlig at dette kunne bli en kamp der det meste gikk galt?

- Ja, jeg gjorde det. Vi kom for sent til kampen, det gjorde ikke Haugesund. Jeg er skuffet, men har vært borti dette før, sier treneren.

HAUGESUND-JUBEL: Nikola Djurdic, Tor Arne Andreassen og Chris Pozniak jubler for Haugesunds første mål i rogalandsderbyet. Det kom tre til. Foto: Scanpix.
HAUGESUND-JUBEL: Nikola Djurdic, Tor Arne Andreassen og Chris Pozniak jubler for Haugesunds første mål i rogalandsderbyet. Det kom tre til. Foto: Scanpix. Vis mer