-  Jobber beinhardt for å vinne igjen

Suzann Pettersen (23) har uttalt at hun skal bli det kvinnelige svaret på Tiger Woods. Men foran Evian Masters er det 1136 dager siden Oslo-jenta vant en golfturnering som profesjonell.

EVIAN-LES-BAINES (Dagbladet): Det skjedde 10. juni 2001 i French Open. Men Suzann har fortsatt sterk tro på det hun driver med. Og når hun klokka 12.00 i dag slår ut på fantastiske Evian Masters Golf Club, er det for å vinne verdens nest største pengeturnering.

-  Jeg jobber beinhardt med å vinne igjen. Får jeg flyt og smak på greenene her i Evian Masters, passer spillet mitt godt til denne banen. Det er ingen hull jeg ikke liker. Det jeg liker aller best, er det 10. Et par 4-hull på 358 meter meter i nedoverbakke, sier hun.

-  Interessante måneder

Albueoperasjonen i januar gjorde at Norges beste golfspiller mistet det meste av vårsesongen, og har plaget henne mer enn hun liker å innrømme. Hun har tenkt på den når hun har slått ut fra tjukk rough, og har måttet ise den ned etter hver runde på banen. Derfor synes hun ikke sesongen, med en sjuendeplass som beste, er skuffende i det hele tatt.

-  Men nå tror jeg det kan bli noen interessante måneder framover, sier Suzann med et bredt smil til Dagbladet.

Banen her i Evian kjenner hun godt. Det er fjerde år på rad at hun er med i turneringen. Hennes beste resultat er stadig åpningsåret i 2001:

11.-plassen og 385 000 i prispenger vakte oppsikt, og Oslo-jenta var bare 19 år.

Evian Masters har en premiepott på 17,5 millioner kroner, hvor vinneren stikker avgårde med nesten 2,4 millioner. Det kunne nok passe Suzann bra, som hittil i år har spilt inn drøye 900 000 kroner.

-  Det har vært for mange forstyrrende elementer så langt i sesongen, sier Suzann. -  Jeg har måttet endre planer og tatt ting mer på sparket.

Og sikter da selvsagt til albueoperasjonen i starten på året.

-  Ja, jeg måtte ta hensyn til skader, sier Suzann. -  Det ble mye spill på bane og mindre trening. Det er ikke slik jeg vil ha det.

-  Morsom flight

Hun sier at spillet er blitt bedre i de tre-fire siste turneringene, og var veldig fornøyd med med hva hun presterte i US Open (nr. 16).

-  Men jeg ødela en topplassering på et par 3-hull med to dobbeltbogeys, sier Suzann. -  Likevel, nå føler jeg at det jeg har nedlagt, betales tilbake.

I dag og i morgen skal Suzann gå i flight med svenske Sophie Gustafson (30) og amerikanske Beth Daniel (37). To spillere som fort kan inspirere henne.

-  Ja, det er en morsom flight, sier Suzann. -  Sophie er aggresiv, og Beth har spilt veldig bra i det siste. Setter jentene noen birdies, kan det smitte over på meg.

-  1136 dager siden du vant din hittil eneste turnering som profesjonell. Du har sagt at du skal vinne på årets USA-tour. Er det ikke like greit å gå til topps i Evian Masters?

-  Som sørafrikanske Ritief Goosen sa etter å ha vunnet US Open: Du må har tur og stang inn fra første dag, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. -  Får jeg det, kan jeg vinne turneringen. Evian Masters har ikke Major-status, men det jobbes knallhardt for at den skal få det. -  De fortjener å få status som den femte Major, sier Suzann.

KLAR TIL Å FIGHTE: Etter skader og motgang er Suzann Pettersen klar til å fighte om seieren i Evian Masters. - Får jeg flyt her i Evian Masters og smak på greenene, passer spillet mitt godt til denne banen, sier Suzann til Dagbladet.