Jobber desperat for å redde klubben fra konkurs

- Det er verken en god eller ansvarlig beslutning for klubben å klage eller anke.

REDNINGSAKSJON: Arbeidsgruppa i Follo har gitt opp kampen for lisens, og jobber nå for klubbens videre eksistens.   Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
REDNINGSAKSJON: Arbeidsgruppa i Follo har gitt opp kampen for lisens, og jobber nå for klubbens videre eksistens. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

SKI (Dagbladet): Siden den sjokkerende avsløringen at Follo Fotballklubb aldri hadde søkt om lisens for neste sesong, og dermed må ned til 2. divisjon selv om laget klarte å beholde plassen, har en arbeidsgruppe jobbet på spreng for å se om det var grunnlag for å klage eller anke.

Det grunnlaget mente de at eksisterte, men onsdag bestemte de seg for å legge den ballen død.

Grunn: Den økonomiske situasjonen til cupaskeladden er så alvorlig at de aldri ville oppfylt kravene for å få innvilget lisens.

- Det er verken en god eller ansvarlig beslutning for klubben å klage eller anke. Den økonomiske situasjonen klubben befinner seg i er grunnen til det, sier Henning Sverdrup, som den siste uka har fungert som en talsmann for klubben.

Verre en antatt
Arbeidsgruppa, som består av syv lokale personer med sterke bånd til klubben, skal nå jobbe med å sikre klubbens videre eksistens.

Helt fram til onsdag håpet arbeidsgruppa i det lengste at det skulle være mulig å få reversert Fotballforbundets vedtak, og at klubben likevel skulle få spille i førstedivisjon også neste sesong.

Dessverre for dem viste det seg at økonomien i klubben var langt verre enn det de først antok.

- Vi mente at vi hadde funnet en juridisk måte å få gjennomslag på, uten at vi kunne garantere noe. Det vi har funnet ut i løpet av natta er at selv om vi hadde gått gjennomslag, ville vi aldri kommet i mål, sier advokat Hans Petter Hellerøy som er med i arbeidsgruppa.

Lys i tunnelen
Han mener det ville vært søl med ressurser å i det hele tatt prøve å få omgjort vedtaket siden klubben uansett ikke ville klart å oppfylle lisenskravet.

Arbeidsgruppa ønsker ikke å offentliggjøre hvor alvorlig den økonomiske situasjonen er da utredning fortsatt på går, men at en del de økonomiske utfordringene stammer fra tiden da klubben var et aksjeselskap for to år siden. Siden den tid har de lagt om til å bli en medlemsklubb, men en del gammel moro har altså vært med på å kneble klubben økonomisk.

Men selv om situasjonen er svært alvorlig, ser arbeidsgruppa et lys i tunnelen.

- Det er alvorlig, men ikke bekmørkt. Nå frir vi til det lokale næringslivet, og har en positiv dialog med flere som kan redde klubben. Follo er en nøktern klubb, med et fantastisk ungdomsarbeide, og et herlig lag som har bygget Follo som merkevare, sier Sverdrup.

CUPFINALE: På søndag spiller Follo cupfinale mot Strømsgodset, til neste år spiller de i 2. divisjon. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
CUPFINALE: På søndag spiller Follo cupfinale mot Strømsgodset, til neste år spiller de i 2. divisjon. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer