- NEI, NEI, NEI: Lege og trener Srdjan Djordjevic var tidligere denne måneden i Norge sammen med kameraten Petar Vukicevic. Djordjevic er mannen Vukicevic brukte til å rådføre seg om veksthormoner og testosteron. Djordjevic er her avbildet sammen med Merlene Ottey, som han er trener for i Slovenia. Djordjevic avviser all tilknytning til doping. Foto: Sportida
- NEI, NEI, NEI: Lege og trener Srdjan Djordjevic var tidligere denne måneden i Norge sammen med kameraten Petar Vukicevic. Djordjevic er mannen Vukicevic brukte til å rådføre seg om veksthormoner og testosteron. Djordjevic er her avbildet sammen med Merlene Ottey, som han er trener for i Slovenia. Djordjevic avviser all tilknytning til doping. Foto: SportidaVis mer

Jobber fortsatt med Petar

De to mennene som står midt i e-poststormen, jobbet seinest sammen i Oslo tidligere denne måneden.

(Dagbladet): Den anerkjente friidrettstreneren Petar Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han rådførte seg med vennen Srdjan Djordjevic - som er en kjent trener og idrettsmedisiner - om forbudte stoffer i perioden 2001 - 2003. Vukicevic bekreftet selv at det gjaldt veksthormoner og testosteron.   - Jeg spurte ham, selvfølgelig, det er helt naturlig at folk spør om ting, sa Vukicevic til Dagbladet.
Møtte Petar Dagbladet var i går i kontakt med Srdjan Djordjevic. Han forteller om møter med Petar, senest tidligere i denne måneden:

- Jeg møtte Petar Vukicevic og gjennomførte tester på noen av hans utøvere på Bislett stadion. Det var helt lovlige målinger av muskelbalansen. Jeg er bestyrtet over at noen tror at jeg på noe tidspunkt har gitt dopingråd. Utover det ønsker jeg ikke å si noe, sier Srdjan Djordjevic på telefon til Dagbladet.

Publiserte e-poster Han motsetter seg ikke at Dagbladet gjengir de omstridte e-postene.

De fem e-postene friidrettsforbundet og Antidoping Norge nå gransker er i dag publisert av Dagbladet, ord for ord. 

- Bare offentliggjør, men hele oppstyret oppleves av meg som urettferdig. E-postene mellom meg og Petar er manipulert i ettertid, sier han.

Det samme har Petar tidligere uttalt til Dagbladet.
 
Har ikke e-postene - Kan du sende oss e-postutvekslingen mellom deg og Petar?

- Nei, den har jeg ikke lenger, sier idrettsmedisineren som er leder og medeier i TMG-BMC.

Srdjan Djordjevic er kjent for å ha enorm kunnskap om idrettsmedisin. Han driver selskapet TMG - BMC, som driver innen biomekanikk og kinesiologi for å utvikle verktøy for optimalisering av trening og restitusjon for toppidrettsutøvere. Dette er et velkjent selskap med en særskilt spisskompetanse som benyttes av Manchester United, Barcelona og en rekke andre lag og forbund. 
 
- Har du snakket med Petar etter at bråket startet denne uken?

- Ja, men bare om testresultatene etter Oslo-besøket. Vi har ikke snakket inngående om det som nå skjer.
 
- Er Petar uskyldig?

- Jeg mener ingenting galt har skjedd.

Trente i Slovenia VG skriver i dag at Christina Vukicevic (25) ved flere anledninger i fjor trente hos Djordjevic.

- Jeg har vært i Slovenia og Ljubljana mange ganger. Jeg liker byen. Faren min, som også er treneren min, har jobbet med Srdjan Djordjevic, og jeg har også trent der, skal hun ha uttalt til dagsavisa Ekipa.
 
Nekter Srdjan Djordjevic ønsker ikke å uttale seg om oppstyret etter at Petar Vukicevic uttalte til Dagbladet at han hadde forhørt seg om forbudte stoffer i e-post-utvekslingen mellom de to.

HJEM FOR Å FORKLARE SEG: Petar Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han spurte Srdjan Djordjevic om forbudte stoffer. Friidrettsforbundet har kommandert ham hjem fra treningssamling i Sør-Afrika for å forklare seg om e-postene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HJEM FOR Å FORKLARE SEG: Petar Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han spurte Srdjan Djordjevic om forbudte stoffer. Friidrettsforbundet har kommandert ham hjem fra treningssamling i Sør-Afrika for å forklare seg om e-postene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke all informasjonen. Det er vanskelig å si noe akkurat nå.

- Har du noen gang i din karriere hjulpet trenere eller utøvere til å dope seg?

- Nei, nei, nei.

Møtte Olympiatoppen I en e-post mellom Vukicevic og Djordjevic framgår det at legen hadde et innledende møte med Olympiatoppen. Dagbladet har spurt Olympiatoppen om dette møtet:

- Vi har gjennomgått Norges idrettsforbunds regnskap, og kun funnet én utbetaling til TMG-BMC. Den er datert 13. mars 2008 og er betaling på 610 Euro for et foredrag som firmaet holdt om tensiomyografi for Olympiatoppen. Vi undersøker i tillegg sammen med særforbundene om det er eller har vært annen kontakt med selskapet utover dette, skriver informasjonsrådgiver Martin Hafsahl i en e-post til Dagbladet.

Spesiell historie Djordjevic har en spesiell antidopinghistorie. Han er ifølge slovenske SI21 den eneste idrettstreneren i verden som har klart å få to av sine utøvere frikjent fra dopanklager:

Første gang var lengdehopperen Borut Bilac, som i 1990 mistet sin bronsemedalje fra EM i Split, etter at han ble tatt i doping. Han fikk seinere medaljen tilbake, med Djordjevic' hjelp.  

Så, i 1999, var Srdjan Djordjevic svært delaktig i kampen som ble innledet etter at Merlene Ottey ble tatt i doping.  

Under et stevne i Luzern ble det funnet nandrolon i Otteys urinprøve. Hun hevdet sin uskyld, og Ottey og Djordjevic lykkes i sin kamp. Sommeren året etter ble hun frikjent av både IAAF og det jamaicanske friidrettsforbundet.

DE OMSTRIDTE E-POSTENE: Dagbladet har valgt å publisere de omstridte e-postene. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DE OMSTRIDTE E-POSTENE: Dagbladet har valgt å publisere de omstridte e-postene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Les mer om saken her.