VIL UTENLANDS: Rune Almenning Jarstein under gårsdagens landslagstrening i Budapest, der Norge spiller privatkamp mot Ungarn i morgen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
VIL UTENLANDS: Rune Almenning Jarstein under gårsdagens landslagstrening i Budapest, der Norge spiller privatkamp mot Ungarn i morgen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

Jobber intenst med å få solgt Jarstein utenlands

Mens Viking henter hjem Start-utlånte Østbø.

• Fotballstudio i morgen: Ungarn - Norge kl. 20.30

BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein håper han endelig skal få sjansen i en utenlandsk klubb.

Med ett år igjen av kontrakten med Viking, er også klubben klare for å selge nå.

- Det er mitt og klubbens mål at jeg skal komme meg ut nå, så kommer Arild Østbø hjem og blir satset på, sier Jarstein til Dagbladet.

Østbø (21) har vært lånt ut til Start i høstsesongen, men fortalte sist uke til Fædrelandsvennen at han er forespeilet å bli satset på i Viking neste år.

Vanskelig keepermarked Men det betinger at agent Jim Solbakken, som nylig ble satt på saken, finner en ny klubb til Jarstein.

- Jeg jobber ganske intenst med det. Det handler om å oppfylle ønskene til både Rune og Viking som skal ha en pose penger hvis han går. Det er jo ikke enkelt dette keepermarkedet. Jeg får gjøre så godt jeg kan og håpe det går bra denne gangen her også, sier Solbakken til Dagbladet.

Verken Solbakken eller Jarstein selv er veldig konkrete i hvor landslagskeeperen ønsker seg.

- Jeg er klar for det meste. Det hadde bare vært kjekt å prøve noe nytt der ingen kjenner meg og jeg ikke kjenner noen. Jeg føler at alt er veldig trygt og godt i Norge. Kommer du ut blir alt litt annerledes, etter hva jeg har hørt. Det er det som pirrer mest, å prøve seg på et høyere nivå.

Dermed handler det om å finne en klubb som holder tilstrekkelig nivå, byr på nye utfordringer - men samtidig vil satse på Rune Almenning Jarstein som førstevalg i målet.

- Jeg må jo finne en fin løsning. Det må være en klubb der jeg får spille, det er det viktigste selvfølgelig. Og samtidig holder et godt nivå. Skal jeg gå fra Viking, har jeg lyst til å gå til en klubb og en liga som holder høyere nivå enn Tippeligaen.

Fulgt av storklubber Jarstein var tre ganger på besøk hos Manchester United som 15-16-åring. Bayern München holdt også et øye med utviklingen hans mens han var i Odd Grenland.

Men da han skiftet klubb, ble det en overgang til Rosenborg, der han var i to sesonger. Nå er han i ferd med å avslutte sin tredje sesong i Viking.

Jarstein tror en overgang til utlandet kan gjøre ham enda bedre som keeper.

- Jeg er sikker på at jeg kommer til å utvikle meg. Det gjør man hvis man spiller med bedre spillere. Det merker jeg her på landslaget også, jeg føler jeg utvikler meg etter en periode med bedre spillere.

Fornuftig pris Viking-direktør Arne Larsen Økland bekrefter at Jarstein kan bli solgt innen kort tid. Mest fordi keeperen har gitt klar beskjed om at en større klubb i utlandet er målsetningen.

- Vi har respekt for det. Dersom det kommer en klubb som vil kjøpe og som betaler fornuftig pris for Rune, så er vi innstilt på at han kan få gå, sier Økland til Dagbladet.

- Hva er en fornuftig pris?

- Det vil jeg ikke si så mye om. Men Rune er landslagskeeper, og han er god. Det er ikke sånn at vi ønsker å bli kvitt ham. Rune er Norges beste keeper for øyeblikket, men vi er så heldige at vi også har en U21-landslagskeeper med potensial, sier Økland.

Jarstein debuterte på a-landslaget i 2007, og ble førstevalget etter at Jon Knudsen skadet seg i fjor vår.

I VM-kvalifiseringens første kamp i høst valgte imidlertid landslagsledelsen å gi Espen Bugge Pettersen sjansen fra start etter en svak Jarstein-kamp i generalprøven mot Hellas.

Jarstein var tilbake i startoppstillingen mot Slovenia, og foran kampene mot Sveits og Kypros i oktober, var Viking-keeperen igjen det klare førstevalget.

SATSES PÅ: Arild Østbø jubler etter Viking-seier mot Godset i 2010. Neste år ønsker Viking å satse på U21-keeperen som har vært utlånt til Start i høst. Foto: ALF OVE HANSEN / NTB SCANPIX
SATSES PÅ: Arild Østbø jubler etter Viking-seier mot Godset i 2010. Neste år ønsker Viking å satse på U21-keeperen som har vært utlånt til Start i høst. Foto: ALF OVE HANSEN / NTB SCANPIX Vis mer