- Jobber mot England, Japan og alle steder

Men nedbrutt Petter Solberg tør ikke si noe sikkert.

(Dagbladet.no): Siden Petter Solberg (34) mistet jobben da Subaru la ned rallysatsningen i går, har han ligget lavt og ønsket å si minst mulig. Mye fordi han ikke har noe å si ennå.

Nå letter han iallfall litt på sløret - uten at han tør si noe sikkert med tanke på framtida. Men han nekter iallfall å innse at han blir rally-turist denne vinteren.

- Jeg har en haug med folk som løper rundt med papirer og gjør alt de kan for å kartlegge situasjonen og finne ut ting, sier en tydelig sliten Petter Solberg til Dagbladet.no. 

- Gjør alt jeg kan

Solberg holder til ved «flybasen» sin i Torsby, Sverige, og han jobber døgnet rundt for å finne ut hvilken situasjon han er i - og kan komme i.

- Jeg gjør alt jeg kan. Jeg jobber mot England, mot Japan, mot alle steder. Målet er selvsagt å få kjøre også neste år. Jeg håper det er mulig, men jeg vet ikke, sier han.

- Ser du noe lys i tunnelen, eller er alt køl svart?

- Jeg vet ikke. Jeg vet bare ikke. Jeg skal si mer til helga. Vi håpet å ha oversikt i dag, men det er så mye uvisst her at vi må vente. Lørdag, søndag eller mandag stiller jeg opp for media, svarer Solberg.

USIKKER PÅ FRAMTIDA: Petter Solberg er usikker på hva som skjer med hans rallykarriere, men han jobber hardt for å finne nye løsninger. Foto: SCANPIX
USIKKER PÅ FRAMTIDA: Petter Solberg er usikker på hva som skjer med hans rallykarriere, men han jobber hardt for å finne nye løsninger. Foto: SCANPIX Vis mer

- Er det et alternativ at Subaru gir deg noen fabrikkbiler som du drifter selv?

- Jeg vet ikke. Jeg vet altfor lite så langt. Derfor kan jeg heller ikke si noe. Annet enn at målet er å komme tilbake så fort som mulig.

- Jeg har kontrakt med Subaru

- Kontrakten med Subaru står fortsatt ved lag?

-  Jeg har kontrakt med Subaru, bekrefter Spydeberg-mannen.

Storebror Henning har forsøkt å støtte sin kollega og bror, men han har tidligere fortalt at Petter tok nyheten om nedleggelsen av Subarus rallysatsning svært tungt.

- Petter kunne vel ikke vært mer nede enn han var mandag da jeg snakket med ham, fortalte Ford-føreren

Finanskrisa har den siste tida slått innover motorsporten med full tyngde. Motorekspert Atle Gulbrandsen mener at dette var nødt til å skje og at det kanskje har noen fordeler.

- Jobber mot England, Japan og alle steder

- Det blir feil å bruke ordet sunt, men det er en nødvendig tankevekker for internasjonal motorsport. Som i flere andre idretter som også har havnet i en vanskelig økonomisk situasjon, har man levd i en boble, sa Gulbrandsen til Dagbladet.no i går.