Northug samarbeider med Tibet

Jobber på oppdrag for Tibet

Tibet har i mange måneder hatt et hemmelig samarbeid med Northug-familien. Nå forteller Tomas Northug om sin svært spesielle jobb - og om et langrennstalent fra Tibet som kan sjokkere verdenseliten på sikt.

JOBBER FOR TIBET: Tomas Northug takket i fjor høst ja til en svært spesiell jobb for Tibet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JOBBER FOR TIBET: Tomas Northug takket i fjor høst ja til en svært spesiell jobb for Tibet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

27. november flyttet fire unge utøvere fra Tibet inn på Northug-gården i Mosvika sammen med en tolk.

Gjennom store deler av vinteren trente Tomas Northug de fire tibetanerne (to av hvert kjønn) - og bodde med dem mesteparten av tiden.

John Northug var også tett på og fikk blant annet ansvaret på ski- og utstyrsfronten, mens også Even og Petter Northug har vært med Tibets firerbande på noen treningsøkter.

Men det er Tomas Northug som har hatt hovedansvaret for Tibets fire håpefulle gjennom vinteren og hatt dette som en heltidsjobb og vel så det.

Den tidligere toppsprinteren - med én verdenscupseier, én sprintfinale i VM i Falun, flere NM- og junior-VM-gull på merittlista - fikk permisjon fra barnevernsjobben han har til vanlig ved den private helseinstitusjonen Villa Vika i Muruvik utenfor Trondheim for å gyve løs på dette spesielle oppdraget fra Tibet.

Bodde på Northug-gården

Ci Ren Zhan Dui, Chi Lie Da Wa, Ci Ren La Mu og Ci Wang Dan Zeng er navnene på de fire utøverne fra Tibet, som har vært en såkalt autonom region i Kina siden 1965 med 3,3 millioner innbyggere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer