Jockey Espen Ski utestengt i seks måneder

Streng straff etter dramaet på Øvrevoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Høyere Voldgiftsrett har besluttet å utestenge jockey Espen Ski seks måneder etter den dramatiske hendelsen på Øvrevoll i november.

Toppjockeyen ble utestengt på direkten etter at han dyttet konkurrent Madeleine Haugland slik at hun nesten ramlet ut av salen i en sving.

Manøvren ble omtalt som livsfarlig etter løpet, og ble vurdert så alvorlig av Den Lavere Voldgiftsrett at de henviste den rett videre til styret i Norsk Jockeyklub, som sendte den opp enda et nivå til Høyere Voldgiftsrett.

Nå er lisensen inndratt i seks måneder med virkning fra og med 24. november 2011 til og med 23. mai 2012, og han er også dømt til å betale omkostninger på 6000 kroner, melder Øvrevoll i en pressemelding.

- Prosessen har vært ryddig. Jeg er glad for den grundige gjennomgangen saken har fått. Straffen var den styret hadde innstilt på. Jeg gjentar at jeg aldri mente å dytte Madeleine av hesten. Jeg har ikke snakket med advokaten min, men jeg vil i en foreløpig kommentar si at jeg håper vi er ferdig med saken, sier Espen Ski til rikstoto.no.

Alvorlig
Dommen er enstemmig, og det står blant annet i domspapirene:

«Saken er alvorlig av flere grunner. Skadefølgen kunne blitt betydelig, at så ikke inntraff, beror kun på tilfeldigheter. Forholdet må ansees som en gjentakelse ... På grunn av forholdets alvorlighet må det reageres strengt og Norsk Jockeyklub fastholdt sin påstand om inndragning av Espen Skis lisens i seks måneder.»
Henvisningen til «gjentakelse» dreier seg om at Ski tidligere har blitt bøtelagt i Danmark for å ha slått en konkurrerende jockey under løpet.

Partene har mulighet til å anke avgjørelsen til Galoppsportens Domsutvalg innen 14 dager.

Lynsjestemning
Madeleine Haugland fikk oppfordringer om å politianmelde Ski i dagene etter episoden, men besluttet å la galoppsporten ta seg av reaksjonene mot rivalen.

- Det kokte visstnok på Sherryhaugen på Øvrevoll, der mange av spillerne sitter. Det var nærmest lynsjestemning, etter det jeg hørte. Da jeg kom inn på vektrommet, hvor vi oppholder oss mellom løpene, var det fullt av jockeyer og trenere der. De var helt sjokkskadet, fortalte Haugland til Dagbladet.

Tom Lühnenschloss, som representerer eierskapet til hesten Haugland satt på den dagen, og som er samboer med trener Eva Sundbye, varslet at de neppe ville bruke Espen Ski som jockey i framtiden.

- Jeg kan vel på hennes vegne si at jeg ikke tror vi kommer til å bruke ham igjen, sa Lühnenschloss til Dagbladet.

Uforbeholden unnskyldning
Espen Ski, som senere har beklaget kraftig at han mistet hodet, har vært i karantene siden.

Han mistet med muligheten til å vinne jockey-championatet (flest seire gjennom et år) på grunn av utestengelsen.

- Jeg utsatte en kollega for stor fare. Det finnes overhodet ingen unnskyldning for at jeg handlet som jeg gjorde, selv om det nok finnes en forklaring. Jeg vil nå ta de reglementsmessige konsekvenser av min handling. Jeg understreker at jeg er utrolig takknemlig for at Madeleine Haugland klarte å unngå å falle av hesten og på den måten ikke ble påført fysisk skade, uttalte jockeyen.

Espen Ski og og hans advokat Dag Holmen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer