-  Joda, det funker nå

Daniel Braatens formkurve snudde da Per-Mathias Høgmo tok over. Men mesteparten av æren for oppturen skal spilleren selv ha.

MADRID (Dagbladet): Da Dagbladet snakket med Daniel Braaten 19. mai i år, lå han og tøyde en døgngammel muskelstrekk - og var pottesur. Fordi han skjønte at skaden var alvorlig, at han i hvert fall én måned måtte holde seg på sidelinja og trene alternativt i en klubb han for alvor hadde begynt å finne seg til rette i - og fordi han var utelukket fra jokerrollen Åge Hareide hadde lovet ham til Italia-kampen 4. juni.

Det skulle ta nesten tre sommermåneder før Braaten var skikkelig skadefri igjen. Før hjemmekampen mot Steaua Bucuresti i august tok vi en ny prat utenfor Lerkendal.

-  Denne sesongen har vært skandaløs. Når løping er en av dine styrker, og du ikke får løpt på over to måneder, da sier det seg selv at det ikke blir bra, sa Braaten da.

Nå går alt så meget bedre.

-  Det funker nå

Både i rød landslagstrøye og i de hvite og svarte klubbfargene har han i høst imponert i kamp etter kamp, med fysikk, steg og mer taktisk bevegelsesmønster enn på lenge. Hva har skjedd?

-  Ikke så altfor mye. Det er viktig å få et ordentlig treningsgrunnlag, og det har jeg begynt å få nå, sier Braaten selv.

-  Men du er enig i at det går bedre?

 BRAATEN\'S BACK: -  Hvem har vel ikke beundret de, da? svarer Daniel Braaten når vi spør om forholdet til Real-spillerne. Her smiler han bredt inne på ærverdige Santiago Bernabeu i går kveld. Foto: Hans A. Vedlog
BRAATEN\'S BACK: - Hvem har vel ikke beundret de, da? svarer Daniel Braaten når vi spør om forholdet til Real-spillerne. Her smiler han bredt inne på ærverdige Santiago Bernabeu i går kveld. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

-  Joda, det funker nå. Sakte, men sikkert har ting gått i riktig retning. Det går brukbart, men ikke bra, sier han på sitt sedvanlige vis.

-  Daniel liker ikke å jabbe med sånne som dere. Han er ikke altfor glad i oppmerksomhet, sier sportsdirektør Rune Bratseth.

Han tror det kan ha ført til at det har spredd seg et feilaktig inntrykk av hvordan Oslo-gutten egentlig er:

Ikke noe oppgjør

-  Han har en spillestil som kan misforstås, folk kan tro at han av og til ikke vil. Men det er ingen vrangvilje i gutten. Han er positiv, men liker ikke alt ståket rundt, sier Bratseth, som sier kantspilleren har gjort en god jobb på treningsfeltet de siste månedene.

-  Når han er skadefri, og får trent, blir jo selvfølgelig formen bedre, sier direktøren til Dagbladet.

Braaten avviser at han har tatt noe spesielt oppgjør med seg selv, men han bekrefter at det er blitt stilt krav den siste tida.

-  Ja, det blir selvfølgelig stilt krav. Det skal trenere gjøre,

og det gjelder bare å jobbe på.

Spikeren på hodet

Og det har han gjort - såpass mye at både medspillere, trenere og supportere har lagt merke til det.

-  Det er vanskelig å si om jeg trener bedre enn før. Kanskje litt. Egentrening? Ja, jeg pumper jo litt jern med Thorstein (Helstad) og gutta, da vet du. Jeg har nok aldri trent så mye midt i sesongen som jeg har gjort i år, og det merkes jo etter hvert.

På pressekonferansen i går understreket Per-Mathias Høgmo at RBK har individualister som kan gjøre ting på egenhånd - innenfor rammen av det kollektivet som har brakt Trondheims-klubben dit

den er.

Positive opplevelser

Den spikeren han traff på hodet, heter Daniel Braaten. Etterpå bekrefter Høgmo overfor Dagbladet at trener og spiller i dette tilfellet har en svært god tone seg imellom.

-  Ja, vi går godt sammen. Nå har han fått vært frisk, trent kontinuerlig og fått stadig flere positive opplevelser i kampsituasjon. Daniel har økt stabiliteten sin, og er på rett kurs.

-  Han har fortsatt en del å jobbe med, sier RBK-treneren.

Lover bedring

Det lover spilleren at han kommer til å gjøre også:

-  Det skal bli helt andre greier når vi starter neste sesong, både for meg og laget. Det lover jeg. Vi har spilt mye bedre de tre siste kampene, og med en sånn standard hadde vi vært i toppen i år også. Det tror jeg alle har sett.

-  Bryr du deg om hva TV-seerne synes om prestasjonene dine?

-  Nei.

PÅ HÆL\'N: Daniel Braaten tar neppe Real Madrid på hæl\'n i kveld.