Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

- Joe Hart fortjener 10 på børsen

White Hart Lane ble til Joe Hart Lane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Tottenham - Manchester City 0-0

(Dagbladet): Keeperduellen mellom Joe Hart og Shay Given har virket åpen i hele sommer, og mange var spent på hvem Robert Mancini kom til å velge til dagens premierematch mot Tottenham.

Italieneren landet på Hart - og det priset han seg nok lykkelig over både underveis og etter kampen.

For mannen som var på utlån til Birmingham i fjor, og gjorde sakene sine så bra at han ble kåret til årets keeper i Premier League, var direkte lysende og sørget egenhendig for at City drar hjem til Manchester med poeng.

- Det var en flott dag, jeg elsker å spille fotball. Det var bare en vanlig kamp som jeg gledet meg til, sier en ydmyk Hart.

Selv stolpen sto i veien
Før pause var det Tottenham mot Hart, i en omgang der Spurs vant skuddstatistikken 8-1 og cornerstatikken 7-0.

Men i målprotokollen sto det utrolig nok 0-0.

Den beste redningen kom kanskje da Jermain Defoe snudde på en femøring og volleysparket ballen mot mål fra fem meter. Harts reflekser holdt høy klasse, og han fikk dyttet ballen unna.

Tom Huddlestone og Benoit Assou-Ekotto hadde også langskudd som på normale dager ville endt med scoring - men dette var alt annet enn en normal dag for Hart.

Og når han for en gangs skyld for utspilt - som da Gareth Bale fikk knalltreff fra skrå vinkel - sto stolpen i veien.

- Han fortjener 10 på børsen om han fortsetter sånn, han har vært helt strålende. Du sier Shay Given sitter og koser seg med godt keeperspill - jeg tror ikke han gjør det. Det er én ting som gjelder for ham, og det er å finne en ny klubb fort som f...., sa tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

Joe Hart er langt mer beskjeden på egne vegne. På spørsmål om han nå er å regne som førstekeeper svarer han:

- Nei. Shay Given er den andre keeperen, og jeg er sikker på at han får sjansen. Vi kommer til å presse hverandre framover, han er en fantastisk keeper.

City skjerpet seg
Etter en slik omgang var det fristende å omdøpe White Hart Lane til Joe Hart Lane.

Med en 2. omgang lik den første kunne City umulig stått imot, men gjestene hevet seg et par hakk - og det skulle egentlig bare mangle.

Shaun Wright-Phillips kunne gitt titteloutsideren ledelsen før minuttet var spilt da han lurte offsidefella og kom alene mot Heurelio Gomes etter framspill fra sommerkjøpet Yaya Toure, men Ekotto satte inn en takling i siste sekund og reddet Spurs fra baklengs.

De andre storkjøpene til City - David Silva og Kolarov - markerte seg ikke nevneverdig. Sistnevnte måtte også gå ut med skade i pausen.

Litt av piffen gikk ut av energiske Tottenham utover omgangen, men de var fortsatt det dominerende laget og skapte de største mulighetene.

De kom riktignok ikke like hyppig som i første omgang, men både Gareth Bale og innbytter Roman Pavlyuchenko kunne avgjort. Bale fikk ballen i returrommet på 10-11 meter og hadde all verdens tid og plass, men med feil fot fikk han ikke nok kraft i skuddet.

Fire minutter på overtid blåste André Marriner av matchen. Da viste skuddstatistikken 18-7 i favør Spurs.

Det er en mager trøst i kveld, men viser at Spurs definitivt er å regne med i år også. Det er trolig også City, selv om de nok kan trenge litt tid på å spille inn laget.

Foto: EPA/JONATHAN BRADY
Foto: EPA/JONATHAN BRADY Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer