GJORDE OPP FOR SEG:  City-keeper Joe Hart felte Chelseas Demba Ba, men gjorde opp for seg ved å redde straffen fra Frank Lampard. Og da de lyseblå fikk hull på forsvaret til Chelsea, greide ikke gjestene å hindre at poengene ble værende på Etihad Stadium. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
GJORDE OPP FOR SEG: City-keeper Joe Hart felte Chelseas Demba Ba, men gjorde opp for seg ved å redde straffen fra Frank Lampard. Og da de lyseblå fikk hull på forsvaret til Chelsea, greide ikke gjestene å hindre at poengene ble værende på Etihad Stadium. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Joe Hart reddet straffen, og Touré og Tevez sikret poengene

Manchester City trakk det lengste strået mot Chelsea.

Manchester City - Chelsea 2-0 (0-0)

(Dagbladet): I kampen om å få minsket forspranget til Manchester United, trakk City det lengste strået.

Først reddet Joe Hart straffen fra Frank Lampard. Deretter sørget Yaya Touré og Carlos Tevez for at poengene ble på Etihad Stadium.

Hjemmelaget friskest Hjemmelaget åpnet kampen best, og hadde de største sjansene i førsteomgang. Allerede etter 40 sekunder fikk Yaya Touré svi av et skudd mot Peter Cech, og i det 39. minutt spilte Sergio Agüero inn til Zabaleta som klinte till på volley, men skuddet ble blokkert.

Kampen ble mer åpen i andre omgang, med et Chelsealag som var mer frempå og så ut til å ville mer.

Og da Joe Hart felte Demba Ba trodde nok mange at gjestene skulle gå opp i ledelsen. Men Hart valgte riktig hjørne, og reddet Frank Lampards straffe på elegant vis.

- Jeg forsøkte å gå riktig vei, og få en sterk hånd på ballen, sier Joe Hart til BBC etter kampen, om straffetaktikken som var vellykket.
Etter straffen så det ut til at hjemmelaget våknet mer igjen, og forsøkte på nytt å tråkle seg gjennom Chelseas forsvar.

Hull på byllen Og i det 63. minutt fikk City hull på byllen. Yaya Touré greide å dra seg gjennom i 16-meteren, forbi Cahill, for deretter å sette ballen nede i høyre hjørne til 1-0 til hjemmelaget.

Chelsea presset på mot slutten av kampen, men uten å komme til noen store sjanser.

I det 85. minutt smalt det igjen.

 FORNØYDE:  City-spillerne Carlos Teves og Yaya Toure kunne begge rusle fornøyde av banen etter at de scoret hvert sitt mål i oppgjøret mot Chelsea. Foto:  EPA  /PETER POWELL / NTB Scanpix
FORNØYDE: City-spillerne Carlos Teves og Yaya Toure kunne begge rusle fornøyde av banen etter at de scoret hvert sitt mål i oppgjøret mot Chelsea. Foto: EPA /PETER POWELL / NTB Scanpix Vis mer

Carlos Tevez fikk skyte upresset fra 16-meters hold og opp til venstre for Chelsea-keeper Peter Cech til 2-0 for City.

Dermed kunne en lettet City-trener, Robert Mancini, kontantere at de trakk det lengste strået i storkampen, og har fått minsket luken opp til Manchester Uniteds til 12 poeng. Luken mellom City og Chelsea på tabellen er nå oppe i syv poeng.

- Vi må ikke tenke at det er over med 11 kamper igjen. Sånn er ikke min mentalitet, og heller ikke spillernes mentalitet, og vi trenger å spille som vi gjorde i dag. Begge målene var fantastiske, sa en fornøyd Mancini til BBC etter seieren.