TWITTER-DUELL: Joey Barton og Dietmar Hamann (innfelt) hakket løs på hverandre i full offentlighet på Twitter i kveld. Foto: REUTERS / AFP / NTB SCANPIX
TWITTER-DUELL: Joey Barton og Dietmar Hamann (innfelt) hakket løs på hverandre i full offentlighet på Twitter i kveld. Foto: REUTERS / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Joey Barton amok på Twitter i kveld

Tidligere City-lagkamerat Hamann fikk gjennomgå.


(Dagbladet): Marseille-spiller Joey Barton kan beskyldes for å være mye, men kjedelig er ikke blant de mest nærliggende kritikkene.

I kveld har han vært i en ordkrig med sin tidligere Manchester City-lagkamerat Dietmar Hamann. Det begynte med at Barton på sin Twitter-profil kommenterte at QPR, som han er lånt ut fra, forsøker å snappe opp Marseilles Loïc Rémy. Newcastle ble enige med Marseille om en pris for Remy i går.

Hamann, som er mest kjent for tida i Liverpool fra 1999 til 2006, svarte med å be Barton om å holde seg unna klubbpolitikk.

Deretter tok det av med stadig drøyere personangrep fra Barton, som beskyldte Hamann både for å sniffe lim og kokain, røyke hasj kvelden før kamp og å gamble bort alt han eide.

Innrømmet spilleproblem Hamann innrømmet i selvbiografien sin, som kom ut for et år siden, at han hadde store problemer med gambling mot slutten av karrieren etter at ekteskapet hans brøt sammen. Blant annet tapte han 2,5 millioner kroner på én enkelt cricket-kamp.

Han benektet imidlertid overfor Barton at han noensinne har brukt narkotika.

Det er vanskelig å si hvor mye av krangelen som foregikk i fullt alvor og hva som eventuelt er tøffe spøker mellom to gamle lagkamerater. Ironi er av og til vanskelig å gjennomskue i skriftlig form. Reaksjonene fra noen av de tilsammen nesten to millionene som følger de to, tyder i alle fall på at mange tok dem på alvor.

Selv om Barton var størst i kjeften, benyttet også Hamann anledningen til å slenge inn et og annet spark.

- Før du tømmer deg fullstendig i offentligheten, din dust: Du har nummeret mitt. Du vet hvor du finner meg 24/7, skrev Barton.

- Ikke noe problem, Joseph. La oss treffes om fem år. Jeg håper jeg ikke må dra til Walton #fengsel, svarte Hamann.

- Du må vel ta opp lån for å ha råd til bussen dit, parerte Barton.

Sirkus Barton Men den tilsynelatende mer spøkefulle tonen forsvant igjen da Barton oppsummerte kveldens krangel:

- Jeg vil ikke involvere meg med illojale limsniffere mer. Han kan si hva han vil fra nå av. Jeg ser ham når jeg ser ham.

Og:

- Skuffet over meg selv for å bli innblandet i det. Men aldri la ei bikkje forsøke å si den ikke er ei bikkje og at du er det. Ei bikkje er ei jævla bikkje.

Samtidig gikk «Sirkus Northug» på TV 2. Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem stilte et godt spørsmål på sin Twitter-profil:

- Når kommer «Sirkus Barton» på TV 2?