Joey Barton i Englands tropp

Sammen med stjernene han har refset.

(Dagbladet.no): Manchester Citys Joey Barton kan få landslagsdebuten for England mot Spania.

I dag ble 24-åringen tatt ut i Steve McClarens tropp til kampen på Old Trafford førstkommende onsdag. Barton er kjent for ikke å legge fingrene mellom verken på eller utenfor banen.

Han har nylig kritisert landslagsstjernene Wayne Rooney, Steven Gerrard og Frank Lampard. Daily Telegraph antydet i dag at Barton var såpass upopulær blant de andre spillerne at det kunne koste ham en ellers fortjent plass i troppen.

Men McClaren lar seg ikke skremme. Eller kanskje han håper Barton kan lage litt liv i leiren hos et engelsk landslag som hadde en skuffende høst?

Offisielt tror han i alle fall at det ikke vil bli noen problemer når Barton møter resten av troppen på søndag.

- Det er det flotte med England. Spillerne kan være rivaler på lørdag og hate hverandre, men når de samles med landslaget har de en felles oppgave. Joey kommer in i en fantastisk tropp, og alle vil være profesjonelle, sier McClaren ifølge nyhetsbyrået PA.

I tillegg til Bartons første uttak, er Jonathan Woodgate, Kieron Dyer og Gareth Barry tilbake i troppen - for første gang under McClarens ledelse.

FRITTALENDE: Wayne Rooney er blant de som har fått sitt pass påskrevet av Joey Barton. Nå blir de to Manchester-rivalene lagkompiser på landslaget. Foto: AP/Scanpix
FRITTALENDE: Wayne Rooney er blant de som har fått sitt pass påskrevet av Joey Barton. Nå blir de to Manchester-rivalene lagkompiser på landslaget. Foto: AP/Scanpix Vis mer