KARISMATISK: Ungarn-keeper Gábor Király har som regel alltid på seg langbukser under kamp. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh/NTB Scanpix
KARISMATISK: Ungarn-keeper Gábor Király har som regel alltid på seg langbukser under kamp. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh/NTB ScanpixVis mer

«Joggebuksemannen» kan bli snytt for historisk rekord mot Norge

Har fått store deler av fansen imot seg.

(Dagbladet): Ungarn-keeper Gábor Király (39) kan bli den andre spilleren i historien som når 100 landskamper for Ungarn. Det skjer dersom han får vokte buret i EM-kvalifiseringen.

Men det spørs om han får muligheten til å ta rekorden, for det er ikke alle som mener han fortjener plassen.

- Om han kommer til å starte eller ikke er et godt spørsmål. Ganske mange fans stilte spørsmål ved hans forestillinger mot Færøyene og spesielt Hellas, sier Gergely Marosi, sportsredaktør i Nemzeti Sport Online til Dagbladet.

39-åringen har vært inn og ut av landslaget i senere år, men ble førstekeeper da Pál Dárdai tok over som manager i 2014.

- Men på en annen side, han er en tro tjener av både den tidligere manageren, Pál Dárdai, og hans etterfølger Bernd Storck. Begge har trent Király i Hertha Berlin. Og han var solid i de andre kvalifiseringskampene, sier Marosi.

Sisteskansen har spilt i flere engelske klubber, deriblant Crystal Palace, West Ham, Aston Villa, Burnley og Fulham. For øyeblikket spiller han i Haladás i hjemlandet Ungarn.

Han ble omtalt som «Tracksuit from Matalan» i England, fordi han alltid spilte i grå langbukser - noe han fortsatt gjør.

Om Király får spille neste kampe er det bare én kamp opp til legendariske József Bozsik, som innehar rekorden med 101 landskamper for Ungarn.

Midtbanespilleren bokførte landskampene i årene mellom 1947 og 1962. Og det er altså en 53 år gammel rekord som står for fall.

Bozsik spilte hele karrieren i klubblaget Budapest Honvéd FC. Han blir sett på som en av de beste spillerne i ungarsk fotball gjennom tidene.